Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς. Χαιρετισμό στην εναρκτήρια τελετή θα απευθύνει ο νέος Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την εναρκτήρια τελετή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κώτσηρας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Επιπλέον, ο Υφυπουργός θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου και με τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο.

Θα γίνει, επίσης, δεκτός από τον Μακαριώτατο Aρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιο.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, στο οποίο θα μετάσχει, ο Υφυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αιγύπτια ομόλογό του Υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων Soha Samir Nashed Gendi, καθώς και με τον Αρμένιο ομόλογό του, Ύπατο Αρμοστή για θέματα Διασποράς, Zareh Sinanyan.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο κ. Κώτσηρας θα καταθέσει στεφάνι στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο «Τύμβος Μακεδονίτισσας» και στα «Φυλακισμένα Μνήματα» και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με συλλόγους Ελλαδιτών.

Θα παραστεί επίσης στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γερουσιαστής Robert Menendez, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

ΔΕΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σήμερα Παρασκευή στις 17:30 συντονιζόμαστε στην ψηφιακή πλατφόρμα  https://delphiclassics.liveon.tech/panel/register   για να παρακολουθήσουμε το πώς γίνεται να εκσυγχρονιστούν οι κλασικές γλώσσες, στην πράξη. ​Ο Juan Coderch, ο Benjamin

Read More »