ΗΠΑ. Ουάσινγκτον. Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Chuck Schumer και τον Γερουσιαστή Chris Coons

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (9 -11 Ιουλίου).

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 9 Ιουλίου είχε συναντήσεις με τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Chuck Schumer, καθώς και με τον Γερουσιαστή Chris Coons.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το εξαιρετικό κλίμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, το οποίο απολαμβάνει διακομματικής αναγνώρισης στις ΗΠΑ.

Ακόμα, έγινε αναφορά στο ισχυρό αποτύπωμα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην αμερικανική κοινωνία και στην προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Συζήτησαν ακόμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:30, ώρα Ουάσιγκτον, θα παραχωρήσει συνέντευξη στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του NATO Public Forum.

Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου και στις 16:00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει στο δείπνο που παραθέτουν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και η Πρώτη Κυρία Jill Biden προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στον Λευκό Οίκο.

24 07 09 0041 DPC2332
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ουάσινγκτον με τον Chuck Schumer.
24 07 09 0017 DPD1922
Fireside chat του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρέσβυ Daniel V. Speckhard στο Council on Foreign Relations στην Ουάσιγκτον. Τρίτη 9 Ιουλίου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ του κόσμου. Η Μελβούρνη μεταμορφώνεται σε μια δυναμική ελληνική μητρόπολη

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ του κόσμου. Στην καρδιά της Μελβούρνης, στην Αυστραλία υπάρχει ένας δρόμος που έχει ιστορικά συνδεθεί με τον ελληνισμό. Η οδός Lonsdale

Read More »