Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος της Biogen, Στέλιος Παπαδόπουλος, μιλάει στο Hellenic DNA για το φάρμακο κατά της νόσου Αλτχάιμερ (Video)

Ευκαιρίας δοθείσης και με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Τα Νέα”, ξαναπροβάλουμε την συνέντευξη που έγινε στην Νέα Υόρκη στο σπίτι του στο Λονκ Άιλαντ, τον Στέλιο Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Biogen. 

Τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω απο το ελπιδοφόρο φάρμακο για την νόσο Αλτσχάιμερ.

Δείτε την συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε πρίν 12 μήνες, αποκλειστικά στο Hellenic DNA. To κανάλι που στόχο έχει να ενώσει τους Έλληνες της διασποράς με την Μαμά Πατρίδα.

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Biogen αποκλειστικά στην κάμερα του Hellenic DNA.

Ο Έλληνας πατριάρχης της βιοτεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ελληνικό μυαλό πίσω από το νέο φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ, είναι απόφοιτος του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης. Το φάρμακο Aducanumab εγκρίθηκε από τον FDA ως νέο φάρμακο για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ. Πρόκειται για το πρώτο φάρμακο εδώ και σχεδόν 20 χρόνια που λαμβάνει έγκριση.

8 ╬o╧u╬╣╧a╧a╬┐╧i╬│╬╡╬╜╬╜╬▒ 12 651024 1
Ο Έλληνας πατριάρχης της βιοτεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι απόφοιτος του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Ο Παπαδόπουλος ζει στο Great Neck στην Νέα Υόρκη και είναι πρώην τραπεζίτης επενδύσεων που ειδικεύεται στις εταιρείες βιοεπιστήμης.

╬a╬▒╧u╬¡╬╗╬▒╧a╬╖1024 5
Ο Στέλιος Παπαδόπουλος σημαιοφόρος του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης στην εθνική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην παραία της Θεσσαλονίκης.

Εδώ το Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Τα Νέα”. Η εφημερίδα κυκλοφόρισε στις 15 Ιανουαρίου του 2023.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ biogen
Το Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Τα Νέα”

Ο 75χρονος, Στέλιος Παπαδόπουλος μέσα σε 4 δεκαετίες έχει εξελιχτεί στη ζωντανή ενσάρκωση της βιοτεχνολογικής θεσμικής μνήμης.

Ξεκινώντας από τότε που η βιοτεχνολογία ήταν περισσότερο απομονωμένη παρά μία βιομηχανία banner, ήταν ένας σπάνιος Ph.D. επιστήμονας στη Wall Street.

Ήταν ένας τραπεζικός επενδυτής που έβλεπε πράγματα που δεν έβλεπαν άλλοι.

Ανά τα χρόνια έχτισε μία φήμη ως ένα άτομο που κλείνει δημιουργικές συμφωνίες, ένας σοφός σύμβουλος και ένας ενθουσιώδης αφηγητής.

Ο Έλληναςyj