Ο Robert Menendez στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, στη Λευκωσία

Στις 22 Αυγούστου 2023 αρχίζουν οι εργασίες του φετινού Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και τη Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), οι οποίες θα διεξαχθούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στην Αγλαντζιά – Λευκωσία στο διάστημα 22 – 25 Αυγούστου 2023

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Η τελετή θα μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Κυπρίων Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων της Προεδρίας www.commissionertothepresidency.gov.cy.

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς, τη Λευκωσία αναμένεται να επισκεφθεί και ο Γερουσιαστής – Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ κ. Robert Menendez.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας γεγονός, καθώς ο Γερουσιαστής Menendez θα προσφωνήσει τις εργασίες του Συνεδρίου των αποδήμων μας, για πρώτη φορά στην πορεία της ιστορίας του, με φυσική παρουσία, την Πέμπτη, 24/8/2023, στις 17.15.

Στο συνέδριο συμμετέχουν κάθε χρόνο, απόδημοι Κύπριοι από όλα τα μέρη του κόσμου και από όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας που διαμένουν στην Κύπρο, καθιστώντας το ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον τόπο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου προβάλλονται εκτενώς τόσο από τα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από τα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης των κυπριακών παροικιών ανά τον κόσμο. 

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, φέτος θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς ΠΟΜΑΚ – ΠΣΕΚΑ, καθώς και παρουσίαση του διεθνούς ετήσιου Συνεδρίου ΑΧΕΠΑ 2024 που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Κύπρο.

Christopher
O Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) Φίλιπ Κρίστοφερ σε φωτογραφία αρχείου.

Πέραν των εργασιών του Συνεδρίου, θα υπάρξουν διάφορες εκδηλώσεις κατά τις οποίες θα τιμηθούν οι απόδημοί μας για τη διαχρονική τους προσφορά προς την Κύπρο.  

Το Συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Αυγούστου 2023 και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο αριθμητικά σε συμμετοχές συνέδριο αποδήμων που φιλοξενεί η Κύπρος τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, περιλαμβάνεται ενημέρωση των συνέδρων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Κόμπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής ευρύτερα, καθώς και από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Παπαναστασίου για τα θέματα υδρογονανθράκων και ενεργειακής πολιτικής.

Επιπρόσθετα, θα γίνει ενημέρωση των συνέδρων από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη αναφορικά με την προώθηση του εθνικού μας θέματος στα διεθνή ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, περιλαμβάνεται ενημέρωση των συνέδρων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη

Οι σύνεδροι θα τύχουν, μεταξύ άλλων, ενημέρωσης από την Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους, από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κα Αθηνά Μιχαηλίδου για θέματα νεολαίας, από τον Υπουργό Άμυνας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα για θέματα άμυνας, καθώς και από την Υπουργό Υγείας Δρα Πόπη Κανάρη για το ΓεΣΥ.

Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε χωριστές συζητήσεις με αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και με εκπροσώπους ξένων διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία σε δεξίωση, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εργασιών θα διεξάγεται, παράλληλα, η εγγραφή όλων των συνέδρων στη νέα Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως η φωτογραφική έκθεση από τον κ. Αναστάσιο Δημητριάδη στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, η Συναυλία με τίτλο «Κύπρος Νυν και Αεί» με τον Μίλτο Πασχαλίδη, ερμηνευτές από Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και τη Χορωδία της Αδούλωτης Κερύνειας υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του στιχουργού-ποιητή κ. Πόλυ Κυριάκου, στο Σκαλί Αγλαντζιάς.

kypposternew edited

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΣΥΝAΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦHΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚH ΟΙΚΟΝΟΜIΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔYΣΕΙΣ. 23RD ANNUAL CAPITAL LINK

Συνάντηση Κορυφής για την Ελληνική Οικονομία και τις ΕπενδύσειςΣυμμετείχαν Κορυφαίοι Αμερικανοί και Διεθνείς Επενδυτές, Διεθνείς & Ελληνικές Επιχειρήσεις, Διεθνείς Τράπεζες & Οργανισμοί, και Ανώτερα Κυβερνητικά

Read More »

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Jharkhand Rai, Ranchi στην Ινδία ο Γ. Χρυσουλάκης

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Jharkhand Rai, Ranchi στην Ινδία, αναγορεύτηκε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης. Το

Read More »