Μόντεαλ – Καναδάς. Έντονη προσπάθεια προώθησης της επιστολικής ψήφου στους Απόδημους Καναδά από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Της δημοσιογράφου και συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη.

To Μόντρεαλ επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να ενημερώσει για τη σπουδαιότητα εγγραφής των Ελλήνων Ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους για να ασκήσουν χωρίς περιορισμούς το εκλογικό τους δικαίωμα στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Ο πρώην υπες, ο οποίος υπήρξε από τους αρχιτέκτονες του πρωτόλλειου νόμου της ψήφου των Αποδήμου (με τους γνωστούς περιορισμούς) μιλώντας στην Λακωνική Αδελφότητα Καναδά τόνισε ότι ο νέος νόμος της επιστολικής ψήφου προέκυψε μέσα από νέες συνεργασίες εντός του Ελληνικού Κοινοβολίου και αποτελεί κατάκτηση του Απόδημου Ελληνισμού, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται εγγεγρεγαμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Ελλάδας είτε δηλώνοντας της συμμετοχή τους μέσω του taxis net είτε πιστοποιώντας την ταυτότητά τους μέσω του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μοντρεάλ.

Μάλιστα , η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοντρεάλ πρέσβυς Κατερίνα Βαρβαρήγου τόνισε ότι έχει προσλάβει δύο εποχιακούς υπαλλήλους προκειμένου να εξυπηρετήσουν την ταυτοποίηση και εγγραφή των Ελλήνων Αποδήμων στους καταλόγους της επιστολικής ψήφου καθώς η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής λήγει στις 29 Απριλίου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενθάρρυνε τους Έλληνες της Διασποράς να αξιοποιήσουν το δικαίωμά τους για την επιστολική ψήφο ανεξαρτήτως της πολιτικής τους ιδεολογίας και να παραμείνουν ενωμένοι σε όλους τους αγώνες τους. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ευρωοεκλογές και η εκπροσώπηση της Ελλάδας στις Βρυξέλλες είναι μεγίστης σημασίας καθώς εκεί παίρνονται αποφάσεις που επηρεάζουν την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα.


Είπε χαρακτηριστικά:

“Έχουμε μπροστά μας δυσκολίες και κινδύνους αλλά και νέες ευκαιρίες. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα μέσα σε τέτοιες συνθήκες να ενώσουμε τους Έλληνες, να ενώσουμε και να ενισχύσουμε τον Παγκόσμιο Ελληνισμό” είπε χαρακτηριστικά και έδωσε έμφαση στην ανάγκη όλες και όλοι να δώσουν το “παρών” στις κάλπες για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.

“Θέλω να σας καλέσω να συμμετέχετε στις ευρωεκλογές, να ασκήσετε το δικαίωμα που έχετε. Ψηφίζοντας και για την Ελλάδα και για τη Ευρώπη. Επιλέγοντας να συμβάλετε στη σταθερότητα και την πρόοδο της πατρίδας μας, στην ισχυρή, πατριωτική φωνή και παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρώπη” σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, εφόσον παρουσίασε τις διατάξεις του Νόμου για την επιστολική ψήφο και άκουσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό έδωσε έμφαση στην ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να κινητοποιηθούν για την ενημέρωση, αλλά και για τη διευκόλυνσή τους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν η κυβέρνηση θεωρεί ικανή την εκπροσώπηση των Αποδήμων μέσω της λίστας των βουλευτών Επικρατείας, απάντησε ότι η μαζική κάθοδος των Ελλήνων Αποδήμων στις Ευρωοεκλογές θα δημιουργήσει πίεση για την εξέλιξη της εκπροσώπησής τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

theo2 edited
Η δημοσιογράφος Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο

Στην ερώτηση πόσο έπληξε την εμπιστοσύνη προς την επιστολική ψήφο το σκάνδαλο της διαρροής των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των Αποδήμων Ελλήνων από την ευρωβουλευτή Ανν Μισέλ Ασημακοπούλου ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της για να εξασφαλίσει τη διαφάνεια της υπόθεσης που προέκυψε πριν δημιουργηθεί η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο, ενώ οι υπεύθυνοι της διαρροής έχουν ήδη υποβάλει παραίτηση.

Ο πρώην υπες και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε κάλεσμα στη νεότερη γενιά των Ελλήνων Αποδήμων να σκεφθούν την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα όπου αναπτύσσονται νέες προοπτικές με την ραγδαία ανάπτυξη που παρουσιάζει η οικονομία της χώρας στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος επισκέφθηκε τα ημερήσια και τα Σαββατιανά σχολεία του Μοντρεάλ μίλησε με ενθουσιασμό για την επίσκεψη του στα εν λόγω σχολεία , τονίζοντας ότι εντυπωσιάσθηκε από τις γνώσεις και τους ελληνικούς χορούς που χόρεψαν οι μαθητές των Ελληνικών σχολείων.

Οι Έλληνες Απόδημοι του Μοντρεάλ ζήτησαν να μπορούν να εκδώσουν ΑΜΚΑ και να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας της Ελλάδας καθώς και να έχουν ανάλογες φοροαπαλλαγές με αυτές των Ελλήνων πολιτών.

theo4
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπες παρευρέθηκε στην λειτουργία της Κυριακής στοn Tίμιο Σταυρό του Λαβάλ, όπου επίσης απευθύνθηκε σε πλήθος κόσμου προωθώντας την επιστολική ψήφο.

Ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Θεοδωρικάκου θα είναι η Οττάβα όπου θα έχει συναντήσεις με βουλευτές και γερουσιαστές αλλά και με την Ελληνική Ομογένεια της καναδικής πρωτεύουσας.

Ο πρώην υπες θα ολοκληρώσει την περιοδεία του για την προώθηση της επιστολικής ψήφου με επίσκεψη στο Τορόντο, όπου θα έχει συναντήσεις με την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο αλλά και με διάφορες ομογενειακές οργανώσεις.

theo3
To Μόντρεαλ επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να ενημερώσει για τη σπουδαιότητα εγγραφής των Ελλήνων Ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους για να ασκήσουν χωρίς περιορισμούς το εκλογικό τους δικαίωμα στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

FLORIDA. TARPON SPRINGS. GREEK PARADE 2022

Μετά απο δύο χρόνια πανδημίας φέτος πραγματοποιήθηκε κανονικά η καθιερωμένη παρέλαση στην Φλόριντα των ΗΠΑ για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Το φημισμένο «Ελληνικό Χωριό»,

Read More »

Παρίσι. Υβριδική Ημερίδα με θέμα την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης συμμετείχε διαδικτυακά με χαιρετισμό του στην υβριδική Ημερίδα με θέμα την ιστορία

Read More »