Βασίλης Τσιτσάνης. Η 18η Ιανουαρίου είναι η μέρα που γεννήθηκε και πέθανε ο ξεχωριστός δημιουργός.

30 χρόνια συμπληρώνονται, σήμερα, από το θάνατό του (18/1/1983). Κι όμως ο Βασίλης Τσιτσάνης «ζει και βασιλεύει» στην καθημερινότητά μας.

τσιτσανισ
Ο Βασίλης Τσιτσάνης, η Σωτηρία Μπέλλου και ο τηλεοπτικός παραγωγός Γιώργος Παπαστεφάνου στο στούντιο της ΥΕΝΕΔ

Ήταν από εκείνους τους ανθρώπους, που ο φυσικός τους θάνατος δε βάζει τέλος στην ύπαρξή τους.

Τα τραγούδια του είναι και θα είναι στο στόμα ολωνών μας. Είτε στη θλίψη, στον καημό, στον πόνο και στο άχτι μας, είτε στον έρωτα, στο κέφι, στο γλέντι, στη χαρά μας. 

Ο Βασίλης Τσιτσάνης άφησε την τελευταία του πνοή, ανήμερα των 69ων γενεθλίων του, στο νοσοκομείο «Μπρόμπτον» του Λονδίνου έπειτα από επιπλοκές μιας εγχείρησης στους πνεύμονες. Μέχρι και λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του εμφανιζόταν κανονικά και δούλευε καινούργια τραγούδια.

Έβαλε τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική λαϊκή μουσική. Εμπλούτισε τη λαϊκή ορχήστρα με νέα ηχοχρώματα, προσθέτοντας το πιάνο και επιβάλλοντας το ακορντεόν ως όργανο της κομπανίας.

Τσιτσάνης , Μπέλλου – Μη μου ξαναφύγεις πια

Ένα πολύτιμο αρχειακό υλικό. Από το “ΧΑΡΑΜΑ” στη Καισαριανή. Η μοναδική Μπέλλου, δίπλα στόν μεγάλο Τσιτσάνη. Δύο κορυφές έσμιξαν γι αυτό το αθάνατο τραγούδι. Στην δική τους φτώχεια έκαναν εμάς πλούσιους.. Μπορεί να μας άφησαν αλλά είναι και θα είναι πάντα μαζί μας.

Παρίσι. Υβριδική Ημερίδα με θέμα την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης συμμετείχε διαδικτυακά με χαιρετισμό του στην υβριδική Ημερίδα με θέμα την ιστορία

Read More »

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΤΖΑΚΣΟΝ ΧΑΙΤΣ

Μια συνάντηση με φόντο την Κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, που έκλεισε με λουκούμι από την Πόλη. Κείμενο – Φωτογραφία: Φώτης Παπαγερμανός. Νέα

Read More »