Μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας του Delaware στην εορταστική εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία

Κατά την εορταστική εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία, η Πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, επισκέφθηκε το Delaware και μίλησε στην Πολιτειακή Γερουσία και τη Βουλή, όπου της παραχωρήθηκε ένα τελετουργικό αντίγραφο του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης για την αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Mια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, Σπύρο Μαντζαβίνο.

Συναντήθηκε επίσης με τον Κυβερνήτη του Delaware, κ. John Carney, ο οποίος της επέδωσε διακήρυξη για την αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η Πρέσβειρα επισκέφθηκε το Odyssey Charter School, ένα σχολείο που προσφέρει μια κλασική προσέγγιση στην εκπαίδευση σε 2000 μαθητές, ενώ παράλληλα προσφέρει και διδασκαλία στην ελληνική γλώσσα. Να επισημάνουμε πως το Οdyssey Charter School (OCS), το οποίο βρίσκεται στο Wilmington, Delaware στις ΗΠΑ, στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με Ελληνικά σχολεία στην Ελλάδα, όπως αυτό στο Ναύπλιο το 2018 για τη δημιουργία κοινών εργασιών.

Επιπλέον, η πρώτη κυρία του Πανεπιστημίου του Delaware, κα. Ελένη Ασάνη, διοργάνωσε ένα γεύμα προς τιμήν της Κ Παπαδοπούλου, στο οποίο παραβρέθηκαν η κ. Valerie Biden Owens, πρόεδρος του Ινστιτούτου Biden, μαζί με πολλά εξέχοντα μέλη της Ακαδημίας και της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας του Delaware.

Washington 1 1
Στην Πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου παραχωρήθηκε ένα τελετουργικό αντίγραφο του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης για την αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν παρόντες και ένα ζεύγος γνωστό στην ελληνική ομογενειακή κοινότητα για την κοινή του πορεία στην φιλανθρωπική δράση. Ο Δημήτρης Χαλάκος μαζί με τη γυναίκα του Γεωργία.

Ο Δημήτρης Χαλάκος διαμένει στο Delaware από τότε που μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ελλάδα το 1985, αφού έλαβε το προπτυχιακό του πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Τ.Ε.Ι. της Πάτρας.

Ο Δημήτρης έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Wilmington Delaware ενώ αποτελεί μέλος και ευεργέτης του 95ου Τμήματος της AHEPA, μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου του New Jersey, του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πολλών άλλων αμερικανικών φορέων.

Η Γεωργία Χαλάκος έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου ενώ έχει υπηρετήσει τόσο στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο όσο και στο Εθνικό Φιλόπτωχο.

Επιπλέον, είναι πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών & Αμερικανικών σωματείων
Φιλαδέλφειας και επίσης υπηρετεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Odyssey
Charter School».

Τέλος, το ζεύγος είναι μέλη του “Leadership 100” και του “National Hellenic Society”.

Η Ομογένεια στην ευρύτερη περιοχή της Φιλαδέλφειας και του Ντελαγουέαρ αποτελείται από 13 ελληνικές κοινότητες και 23 εθνικοτοπικούς συλλόγους.

Φωτογραφίες:  Embassy of Greece in Washington, D.C.

Επιστολική Ψήφος για τις Ευρωεκλογές (Ρούμπη Γεωργακοπούλου, Παραπολιτικά)

Η Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου, Τομεάρχης Επικοινωνιακής Στρατηγικής Νέας Δημοκρατίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, ενημερώνει για την Επιστολική Ψήφο στις Ευρωεκλογές. Με το νομοσχέδιο που εισάγεται προς

Read More »