“Οι Ήχοι των Αγίων” θα γεμίσουν το Symphony Space της Νέας Υόρκης

opera 1

Με καθυστέρηση δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το ορατόριο «Θεοφάνης ο Έλληνας» του συνθέτη Σάββα Καραντζιά θα κάνει το ντεμπούτο του στη Βόρεια Αμερική ως μέρος της σειράς συναυλιών «Οι Ήχοι των Αγίων» στις 9 Νοεμβρίου, 7:30 μ.μ. στο ιστορικό Peter Norton Symphony Space της Νέας Υόρκης.

Ο Σάββας Καραντζιάς θα παραβρεθεί στην πρεμιέρα, ερχόμενος από την Ελλάδα για να παρακολουθήσει το έργο, μαζί με σημαντικούς εκπροσώπους του πολιτισμού και των τεχνών. Τη συναυλία θα εκτελέσει η καταξιωμένη Χορωδία, η Νεανική Χορωδία και η Ορχήστρα του Καθεδρικού Ναού της Αρχιεπισκοπής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Τσουράκη.

Για την πιστή αναβίωση του ορατορίου, στη συναυλία θα συμμετέχει η ανερχόμενη Ελληνίδα σοπράνο σολίστ Ιουλιέτα Παπαδοπούλου, μαζί με την Ανθούλα Κατσιματίδη, η οποία θα αναλάβει το ρόλο της αφηγήτριας.

«Πρόκειται για το τέλειο μουσικό αποκορύφωμα ενός από τους μεγαλύτερους βυζαντινούς αγιογράφους και πραγματοποιείται στην πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου – τη Νέα Υόρκη», είπε ο μαέστρος Τσουράκης. «Οι υπέροχες φωνές των χορωδών και της ορχήστρας θα αντηχούν ως ήχοι των Αγίων, και ως κατάλληλη συνέχεια του Εορτασμού των εκατό χρόνων της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής».

Παράλληλα με την υψηλή αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου, η συναυλία τελεί και υπό την αιγίδα του Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται από την ιστοσελίδα www.symphonyspace.org. Τα έσοδα  της συναυλίας θα διατεθούν προς όφελος της διεθνούς συναυλιακής περιοδείας της Χορωδίας του Καθεδρικού Ναού και της Χορωδίας Νέων της Αρχιεπισκοπής.

 «Θεοφάνης Ο Έλληνας»

Ακολουθώντας ένα γεωγραφικό ταξίδι μουσικής διπλωματίας, ο Έλληνας συνθέτης Σάββας Καραντζιάς ταξιδεύει με τη συναυλία «Οι Ήχοι των Αγίων» στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσει την αμερικανική πρεμιέρα του ορατορίου «Θεοφάνης ο Έλληνας».

Ο «Θεοφάνης ο Έλληνας» αποδίδει μουσικά την βιογραφία του θρυλικού βυζαντινού αγιογράφου.  Το ορατόριο θα έχει παρουσιαστεί σε συνολικά τέσσερις ηπείρους μετά την αρχική του πρεμιέρα στο νησί της Ρόδου, γενέτειρα του συνθέτη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να  επισκεφθείτε τον ιστότοπο savvaskarantzias.com Σύντομες πληροφορίες για την Χορωδία, τη Νεανική Χορωδία και την Ορχήστρα του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού

Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Τσουράκη, ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπισκοπικός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας είναι γνωστός διεθνώς για το υπέροχο χορωδιακό και μουσικό του πρόγραμμα.

Η Αρχιεπισκοπική Χορωδία ψάλλει θρησκευτικές ακολουθίες στις οποίες χοροστατούν ή παρευρίσκονται Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι και οικουμενικοί ηγέτες, όπως επίσης πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο.

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών Great Music under a Byzantine Dome (Εξαίσια Μουσική Υπό του Βυζαντινού Θόλου) περιλαμβάνει μια ποικιλία προγραμμάτων κάθε χρόνο, αποτελούμενη από μουσικές επιλογές από την ιερή ορθόδοξη παράδοση, την ελληνική παραδοσιακή μουσική, ρεπερτόριο δυτικής κλασικής μουσικής και μουσικού θεάτρου.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα archcathedralchoir.com

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναδεικνύουν την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συν-διοργανώνουν το “3ο Thessaloniki Future Thinking Dialogues” (TFTD), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο

Read More »