Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας. Όλγα Κεφαλογιάννη. Πανεπιστήμιο Columbia (Video)

Στη Νέα Υόρκη για ολιγοήμερη επίσκεψη βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη για επαφές με σημαντικούς Αμερικανούς επαγγελματίες του Τουρισμού.

Στόχος του ταξιδιού ήταν η εδραίωση της Ελλάδας ως top of mind τουριστικού προορισμού, αμερικανών ταξιδιωτών και αύξηση των εσόδων προβάλλοντας και ενισχύοντας την τουριστική εικόνα και ταυτότητα της χώρας μας.

Ξεχωριστής σημασίας θεωρείται η παρουσία της κυρίας Κεφαλογιάννη σε ειδική εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Columbia στις 9 Φεβρουαρίου που έχει χαρακτηριστεί ως Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας.

Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε πως είναι μία ημέρα με ξεχωριστή σημασία για την Ελλάδα, για τις ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, αλλά και για ανθρώπους, από κάθε γωνιά του πλανήτη, που έχουν επιλέξει να μάθουν να μιλούν και να γράφουν ελληνικά.

Τα πιο σημαντικά που ανέφερε η Κ. Κεφαλογίαννη στο Columbia ήταν τα εξής:

Η Ελληνική, είναι η γλώσσα που παρέμεινε ζωντανή κι ανθεκτική στο πέρασμα των αιώνων, με απαράμιλλη ομορφιά και πλούτο που αποτελεί τη ζωντανή έκφραση του πνεύματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του ελληνικού κόσμου.

Η ελληνική γλώσσα, η αρχαιότερη στην Ευρώπη έχει συνδεθεί με την ανθρώπινη διανόηση και πλήθος από ελληνικές λέξεις έχουν περάσει σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, όχι μόνο στην επιστημονική ορολογία, αλλά και στην καθημερινή ζωή.

Η εκπαίδευση λοιπόν στην ελληνική γλώσσα αποτελεί επένδυση στον πολιτισμό, στον πλούτο των ιδεών, αλλά και στην ορθολογική έκφραση, την ακρίβεια του λόγου.

Με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, είναι ευκαιρία να σταθούμε για ακόμα μία φορά στη σημασία της γλώσσας, ως μέσου πολιτιστικής ανταλλαγής, κατανόησης και αμοιβαίου σεβασμού.

Nα εργαστούμε μαζί για να διασφαλίσουμε ότι η ελληνική γλώσσα θα συνεχίσει να ανθίζει και να ευδοκιμεί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Ελλάδα σε όλους εκείνους που έχουν βάλει τα ελληνικά στη ζωή τους και συμβάλλουν στη διάδοσή τους σε όλο τον κόσμο.

Ακούστε oλόκληρο τον λόγο της κ Κεφαλογιάννη στο πανεπιστήμιο Columbia, στο αποκλειστικό βίντεο του Hellenic DNA (Camera: Valantis Skoufris)