Μπουένος Άιρες. Το Πανηγύρι των νέων από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βραζιλίας

Πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, η «Συνάντηση Ελληνορθόδοξων Νέων της Νότιας Αμερικής».

Την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Μπουένος Άιρες και Νότιας Αμερικής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βραζιλίας και η Ελληνική Κοινότητα Μπραζίλιας, ενώ συγκέντρωσε περισσότερους από 120 νέες και νέους από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Η συνάντηση ονομάστηκε «Το Πανηγύρι των νέων», αφού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Panigyri» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική κοινότητα της Βραζιλίας με την ευκαιρία του εορτασμού της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (9ήμερα της Παναγίας).

Την πρώτη βραδιά του «Panigyri» εμφανίστηκαν χορευτικά συγκροτήματα από τις εκπροσωπούμενες χώρες, καθώς και τρία μουσικά σύνολα από την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης ήταν αφιερωμένη στην διεξαγωγή ολομέλειας σε συνεδριακό κέντρο με την παρουσία όλων των νέων, ενώ έκλεισε με τη μαζική συμμετοχή τους στο φεστιβάλ με τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, τα οποία εμψύχωσαν και έδωσαν ελληνικό χρώμα στην εκδήλωση με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και αγαπημένες μελωδίες.

371443635 293562173300104 3474112875632062630 n
Συνάντηση Ελληνορθόδοξων Νέων της Νότιας Αμερικής

Photo: Arquidiócesis Ortodoxa de Buenos Aires y Sudamérica

20 Ιουλίου 1974. Δεν Ξεχνώ!

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω

Read More »

Νέα Υόρκη. Έφυγε ο διακεκριμένος ευπατρίδης Δημήτρης Παντελίδης με καταγωγή από την Χίο

Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας, ευπατρίδης και φιλάνθρωπος Τζέιμς (Δημήτριος) Παντελίδης (James Pantelidis) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, 13ης  Απριλίου 2023, έχασε την

Read More »