Μπουένος Άιρες. Το Πανηγύρι των νέων από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βραζιλίας

Πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, η «Συνάντηση Ελληνορθόδοξων Νέων της Νότιας Αμερικής».

Την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Μπουένος Άιρες και Νότιας Αμερικής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βραζιλίας και η Ελληνική Κοινότητα Μπραζίλιας, ενώ συγκέντρωσε περισσότερους από 120 νέες και νέους από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Η συνάντηση ονομάστηκε «Το Πανηγύρι των νέων», αφού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Panigyri» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική κοινότητα της Βραζιλίας με την ευκαιρία του εορτασμού της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (9ήμερα της Παναγίας).

Την πρώτη βραδιά του «Panigyri» εμφανίστηκαν χορευτικά συγκροτήματα από τις εκπροσωπούμενες χώρες, καθώς και τρία μουσικά σύνολα από την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης ήταν αφιερωμένη στην διεξαγωγή ολομέλειας σε συνεδριακό κέντρο με την παρουσία όλων των νέων, ενώ έκλεισε με τη μαζική συμμετοχή τους στο φεστιβάλ με τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, τα οποία εμψύχωσαν και έδωσαν ελληνικό χρώμα στην εκδήλωση με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και αγαπημένες μελωδίες.

371443635 293562173300104 3474112875632062630 n
Συνάντηση Ελληνορθόδοξων Νέων της Νότιας Αμερικής

Photo: Arquidiócesis Ortodoxa de Buenos Aires y Sudamérica

Δεντροφύτευση στον Αβαντα με αφορμή την συμπλήρωση των 130 ετών λειτουργίας του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινούπολης (Video)

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν για ένα τριήμερο μαθητές από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, οι οποίοι γνώρισαν την πόλη και τις γύρω περιοχές,

Read More »

Σάββατο 20 Μαΐου, 7πμ-7μμ ψηφίζουν οι Έλληνες και Ελληνίδες της διασποράς. (Παραπολιτικά 90.1 συνέντευξη Ρ. Γεωργακοπούλου)

Ο δρόμος προς τις κάλπες. Εκλογές 2023. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και η Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου, Τομεάρχης Επικοινωνιακής Στρατηγικής Νέας Δημοκρατίας για το Ηνωμένο Βασίλειο,

Read More »