ΝΥ. Οργανωτική Επιτροπή της Παρελάσεως: “Ενωμένοι επιδείξαμε τα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνισμού”

Ευχαριστήρια Επιστολή προς όλους τους συμμετέχοντες
στις επετειακές εκδηλώσεις του 2023 για την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821

Αγαπητοί Ομογενείς συμπατριώτες Ελληνοαμερικανοί, φίλοι και φιλέλληνες, υποστηρικτές, δωρητές, χορηγοί και ευεργέτες, συμμέτοχοι της ετήσιας Παρέλασης του Ελληνισμού για την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Εκφράζουμε σε όλους σας την βαθιά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη και εκτίμησή μας για τη γενναιόδωρη υποστήριξή σας και τη συμμετοχή σας στην Ετήσια Παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ένα περίπου μήνα μετά τη διεξαγωγή της Παρέλασης του 2023, θεωρούμε ότι η ιστορία της παρελάσεως θα καταγράψει την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 ως μια ημέρα κατά την οποία υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, πολύ βροχή και αέρα, Έλληνες και φιλέλληνες από την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, μαθητές και δάσκαλοι, γονείς και παππούδες, φοιτητές, κοινότητες, ενορίες, κληρικοί, πολιτιστικοί, επαγγελματικοί και επιστημονικοί οργανισμοί, ενώσεις, ομοσπονδίες και επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν όλες τις πτυχές και τους τομείς της κοινότητάς μας έδωσαν το παρόν ενωμένοι και με αποφασιστικότητα αψηφώντας τα εμπόδια και παρ’ όλη την κακοκαιρία παρέλασαν περήφανα στην 5η Λεωφόρο.

Ακόμα και μακρινές κοινότητες του Ελληνισμού ήρθαν από το Νόρφολκ της Βιρτζίνια και το Μόντρεαλ του Καναδά.

Ενωμένοι στη παρέλαση επιδείξαμε τα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνισμού, τις αξίες της λογικής και του μέτρου, της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, την πίστη μας στο «ευ αγωνίζεσθαι», την αγάπη για το κάλλος, τη γνώση, την αρετή και την ανδρεία. Παράλληλα διακηρύξαμε την αποφασιστικότητά μας για δικαιοσύνη, ισότητα, πρόοδο, και ευημερία.

Τα βασικά μηνύματα της Παρέλασης ήταν τα εξής:

  • Επιστροφή των γλυπτών μαρμάρων του Παρθενώνα,
  • Αναγνώριση της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας
    και του Ποντιακού Ελληνισμού (1913-1922),
  • Να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο και να τερματιστεί η τουρκική κατοχή,
  • Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο,
  • Η Μακεδονία είναι και θα είναι πάντα Ελληνική. 

Πιστεύουμε ότι η παρέλασή του 2023 ήταν επιτυχής παρά τη κακοκαιρία και τη μειωμένη προσέλευση. Το 2024 θα την κάνουμε καλύτερη!

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Θα τα πούμε του χρόνου. Μείνετε συντονισμένοι.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Παρελάσεως

Παρίσι. Υβριδική Ημερίδα με θέμα την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης συμμετείχε διαδικτυακά με χαιρετισμό του στην υβριδική Ημερίδα με θέμα την ιστορία

Read More »