Καναδάς. “ΟΧΙ DAY PARADE” από την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο

Στις 29 Οκτωβρίου στις 1:30μ.μ ώρα Καναδά θα πραγματοποιηθεί η φετινή παρέλαση για την επέτειο του “ΟΧΙ” από την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο.

Το σημείο συνάντησης της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο είναι στη γωνία Danforth Ave & Donlands Ave.

“Η Επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940.

Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.

Η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1909 και εκπροσωπεί πάνω από 150.000 Καναδούς πολίτες ελληνικής καταγωγής στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο.

Ο ρόλος της κοινότητας υπήρξε καθοριστικός για την κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική υποστήριξη των Ελλήνων μεταναστών. Σήμερα, 114 χρόνια μετά προάγει τον Ελληνικό πολιτισμό, την ελληνόγλωσση παιδεία, την κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας με προγράμματα σχολικής εκπαίδευσης, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες που υποστηρίζουν την ελληνική παροικία.

CNN (Travel). Το Κάστρο των Ιπποτών στην Ρόδο ένα από τα ομορφότερα του κόσμου

To CNN (Travel) δημοσιεύει άρθρο του  Joe Yogerst με τίτλο World’s most beautiful castles όπου παρουσιάζει τα ομορφότερα κάστρα του κόσμου. Μεταξύ αυτών παρουσιάζει και το Κάστρο των Ιπποτών στην Ρόδο. Επισημαίνεται ότι αυτό το κλασικό

Read More »

Νέα Υόρκη. Hana House – Μπρούκλιν. Ρένος Χαραλαμπίδης. Τιμητικό αφιέρωμα για την κινηματογραφική του πορεία από το New York Film Expo

Ενώ η νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη «Νυχτερινός εκφωνητής» ολοκληρώνεται στο μοντάζ, ένα τιμητικό αφιέρωμα για την κινηματογραφική του πορεία διοργανώνεται από το Hellenic Film

Read More »