Ο Παν-Ροδιακός Σύλλογος Νέας Υόρκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον λαό της Ρόδου

Σύλλογος Ρόδου Νέας Υόρκης – Απόλλων Τμήμα 3ο.

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Ο Παν-Ροδιακός Σύλλογος Νέας Υόρκης – Απόλλων, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του, παρακολουθούμε στενά, και όπως όλος ο λαός της Ρόδου – όλη η χώρα, είμαστε συγκλονισμένοι με τις πρωτόγνωρες εξελίξεις που διαδραματίζονται στο νησί μας. Αυτή τη στιγμή προέχει να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο και να εξουδετερωθούν πλήρως τα πύρινα μέτωπα.

Εκ ’μέρους όλων των Ρόδιων του εξωτερικού, θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο λαό της Ρόδου, τους χιλιάδες εθελοντές και στους πυροσβέστες μας, να τους ευχαριστήσουμε για την απίστευτα συγκινητική αυταπάρνηση και τη συνεισφορά τους, που με υπεράνθρωπες προσπάθειες αγωνίζονται ακούραστα για την προστασία του τόπου μας για 8η συνεχόμενη ημέρα.

Οι πράξεις αλληλεγγύης, αγάπης και προστασίας, που διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες από τους δικούς μας ανθρώπους της διπλανής πόρτας, είναι το λιγότερο συγκλονιστικές, αντάξιες της ιστορίας και της δυναμικής της Ρόδου, πράξεις που μας κάνουν όλους μας να νιώθουμε ακόμα πιο υπερήφανοι από ποτέ, που είμαστε Ροδίτες και εκπροσωπούμε αυτό τον τόπο.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε, όλες τις χώρες ανά τον κόσμο και όλους τους φορείς που μας συμπαραστέκονται έμπρακτα ή εκφράζουν τη συμπαράσταση τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Όπως τώρα, έτσι και η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους ενωμένους, με ολόκληρο τον Παν-Ροδιακό Σύλλογο Αμερικής – Απόλλων, όπως πάντα να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη φορά, περισσότερο από ποτέ, γιατί αυτή η φορά είναι διαφορετική, αυτή τη φορά μέσω της Ρόδου, η Ελληνική Επικράτεια, ο Ελληνισμός η Ελληνική Οικονομία και η Δημοκρατία μας, όπως όλα δείχνουν, δέχονται μια οργανωμένη επίθεση. 

Αυτή τη στιγμή, προέχει η πυρόσβεση και η αντιμετώπιση της κρίσης.  Αυτή η κρίση σήμερα μας επηρεάζει όλους, όμως μας βρίσκει μαζί, και έτσι έχουμε καθήκον, έχουμε χρέος το αύριο να το διαχειριστούμε πάλι, όλοι μαζί. Μαζί θα αναζητήσουμε ευθύνες, μαζί θα ξαναχτίσουμε, μαζί θα αναβαθμίζουμε, μαζί θα αμυνθούμε, και μαζί θα επιτεθούμε σε όποιον μας έβλαψε ή θα προσπαθήσει να μας βλάψει. 

Για το διοικιτικό συμβούλιο
Νίκος Καρτάλης
Καλλιόπη Ζιάγκος

Μπουένος Άιρες. Το Πανηγύρι των νέων από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βραζιλίας

Πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, η «Συνάντηση Ελληνορθόδοξων Νέων της Νότιας Αμερικής». Την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Read More »