Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Τι δήλωσαν

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα.


Ο πρωθυπουργός έφτασε στο εκλογικό κέντρο μαζί με δύο από τα παιδιά του, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

Δήλωση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος:

mitsotaki
Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατ’ αρχάς χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, στις Κωνσταντίνες, στους Κωνσταντίνους, στις Ελένες.

Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Ψηφίζουμε για ψηλότερους μισθούς, ψηφίζουμε για περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Ψηφίζουμε για ένα πιο αποτελεσματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία πατρίδα πιο ισχυρή, με σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, με προστατευμένα σύνορα.

Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Σήμερα, η ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου περνά σε εσάς, στους πολίτες, αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μία ακόμα καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας.

Να είστε καλά, χρόνια πολλά και καλή ψήφο. Ευχαριστώ πολύ.

tsipras mai8n
Αλέξης Τσίπρας


Λίγο πριν από τις 10:30 της Κυριακής ψήφισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Χιλιανδαρίου 2-4, στην Κυψέλη.


H δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:
Σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας. Οι πολίτες έχουν στα χέρια τους την δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα. Είναι ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μια σκληρή, δύσκολη τετραετία ανασφάλειας, αισχροκέρδιας, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους ανθρώπους.

Είναι ευκαιρία οι πολίτες να αφήσουν πίσω τους μια κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν τον δρόμο για μία κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μία κυβέρνηση που θα έχει νέα πρόσωπα, κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης. Η Η αλλαγή σήμερα είναι στα χέρια του λαού μας.

androulakis
Άσκηση εκλογικού δικαιώματος από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, Κυριακή 21 Μαΐου 2023. (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431) ψήφισε στις 10 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος δήλωσε τα εξής:


Και τώρα ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε. Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει τις ανισότητες, με δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία με ίσες ευκαιρίες για όλα τα Ελληνόπουλα και βέβαια μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Καλώ τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα, τη διχόνοια, σε όσους περιφρονούν τα πραγματικά τους προβλήματα και όσους τα κάνουν όλα μόνο για την εξουσία. Είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής. Και από την άλλη να στήσουν ένα παρακράτος εις βάρος της Δημοκρατίας και του Ελληνικού λαού.

Σήμερα ήρθα για να ψηφίσω στον τόπο καταγωγής μου στο Αρκαλοχώρι, για να υπογραμμίσω ποιο ήταν το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Ήταν ένα περίβλημα του χάους και του πελατειασμού. Και αυτό αποδεικνύεται ότι περίπου δύο χρόνια μετά τον σεισμό, οι πολίτες του Αρκαλοχωρίου συνεχίζουν ακόμη να ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες στα κοντέινερ. Για αυτό λοιπόν Ελληνικέ λαέ σου αξίζουν πολλά περισσότερα και ήμαστε εδώ σε αυτή τη νέα προσπάθεια να στα προσφέρουμε.

Ελλάδα και Ινδία μοιράζονται ιστορικούς δεσμούς. Tο κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Γιάννη Χρυσουλάκη στην Ινδία

«Ελλάδα και Ινδία μοιράζονται ιστορικούς δεσμούς και σήμερα προωθείται μια ανανεωμένη προσέγγιση για την ενίσχυση της διμερούς μας σχέσης, την εμβάθυνση και επέκταση της συνεργασίας

Read More »