Σαντορίνη και Μύκονος στην κορυφή των αφίξεων. Οι Έλληνες διαλέγουν Φολέγανδρο

Σίγουρα ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Σαντορίνη. Καλντέρα.

Ήδη για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία φτάνουν το 90%. ενώ οι κρατήσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες δείχνουν ότι το νησί των Κυκλάδων θα υποδεχθεί συνολικά 2 εκατομμύρια επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το επιδραστικό βρετανικό tabloid, μέρη όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι πια πολύ γνωστά, με συνέπεια να «βυθίζονται» από τον κόσμο και οι τιμές να είναι απαγορευτικές.

Όμως, σε μικρή απόσταση από τη Σαντορίνη, η Φολέγανδρος διαθέτει παρόμοια αρχιτεκτονική και φυσικό, ενώ παραμένει συγκριτικά «ανέγγιχτη» από τις ορδές των τουριστών.

Η «Sun» μάλιστα επικαλείται προηγούμενο άρθρο των «Times». «Οι Έλληνες αποφεύγουν τη Μύκονο, τη Ρόδο και την Κέρκυρα και διαλέγουν για τις διακοπές τους τη Φολέγανδρο, η οποία παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτη από τον τουρισμό», και αντιγράφει ένα απόσπασμα από το αφιέρωμα του CNN στην Ελλάδα: «Μπορεί οι δρόμοι της Σαντορίνης να ξεχειλίζουν από τουρίστες που κοιτάζουν γύρω τους με ανοιχτό το στόμα, αλλά στη Φολέγανδρο, σε μικρή απόσταση, θα βρείτε παρόμοια αρχιτεκτονική – λιθόστρωτα, ασβεστωμένα σπίτια με πολύχρωμες γλάστρες στις αυλές και γραφικά ξωκκλήσια – χωρίς τα πλήθη και με πού λιγότερα χρήματα».

Τα νησιά της Ελλάδας είναι πολυάριθμα. Με χιλιάδες μυστικές παραλίες, υπέροχα τοπικά προϊόντα, ιστορικά κτίρια, και κρυφά μονοπάτια.

Το σίγουρο είναι πως υπάρχει ένα ελληνικό νησί που ταιριάζει σε κάθε ταξιδιώτη. Αρκεί να ξέρετε πού να ψάξετε.