‘Ελληνες της διασποράς. Στέφανος Ταμβάκης. Αλεξάνδρεια. Αίγυπτος. (Video)

Ο Στέφανος Ταμβάκης Ιδρυτικό στέλεχος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, παρασημοφορημένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο φιλοξενούμενος στο Hellenic DNA.

Ο Στέφανος Ταμβάκης είναι ένα εξαιρετικά ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας της Αιγύπτου, αφού από το 1984 εκλέχθηκε Κοινοτικός Επίτροπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, της οποίας έγινε πρόεδρος το 1990 σε ηλικία 38 χρονών, έχοντας να επιδείξει σπουδαίο και αναγνωρισμένο έργο.

Ο Στέφανος Ταμβάκης, είναι Επιχειρηματίας.

Διατέλεσε Πρόεδρος του ΣΑΕ, είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και είναι Μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Ωνάση.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του Στέφανου Ταμβάκη στο Hellenic DNA

Ο Στέφανος Ταμβάκης είναι μετανάστης τρίτης γενιάς στην Αλεξάνδρεια. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Κέιμπριτζ, ενώ είναι Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο Στέφανος Ταμβάκης εκτός των εμπορικών και επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, από το 1976 ενεπλάκη στα κοινά της Ομογένειας εκλεγόμενος στο Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου Αισχύλος-Αρίων.

Το 1984 εκλέχθηκε Κοινοτικός Επίτροπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας (ΕΚΑ) και το 1990 εκλέχθηκε Πρόεδρός της, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2002, για να ανακηρυχτεί στη συνέχεια Επίτιμος Πρόεδρός της.

Το 1995 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ως Συντονιστής Ασίας-Αφρικής. Τον Δεκέμβριο του 2006 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού έως και το 2012. Από 2009 έως το 2011 διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών Αλεξάνδρειας.

Έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, το Παράσημο Α’ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Παρθένιο Γ’, τον Μεγαλόσταυρο της Πατριαρχικής Τάξεως του Αγίου Σάββα από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Πέτρο Ζ’, είναι Άρχων Τελετάρχης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και έχει λάβει μετάλλιο από τον Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών Αλέξιο Β’.

Από το 2003 είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ. στο Κοινωφελές και στο αντίστοιχο Επιχειρηματικό Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Tanvakis
Φωτογραφίες – Βίντεο: Hellenic DNA

Επιστολική Ψήφος για τις Ευρωεκλογές (Ρούμπη Γεωργακοπούλου, Παραπολιτικά)

Η Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου, Τομεάρχης Επικοινωνιακής Στρατηγικής Νέας Δημοκρατίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, ενημερώνει για την Επιστολική Ψήφο στις Ευρωεκλογές. Με το νομοσχέδιο που εισάγεται προς

Read More »