Στην Αμερική η Κρι Κρι με Greek Frozen Yogurt

Με εξαγωγικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου της Κρι Κρι προς τους αναλυτές.

Όπως είπε ο CFO της εταιρείας, Κωνσταντίνος Σαρμαδάκης, στην τηλεδιάσκεψη των αναλυτών που διοργανώθηκε για το σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για να τοποθετήσει παγωτό και greek frozen yogurt σε καταστήματα των ΗΠΑ.

Η επέκταση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα γίνει με το παγωτό της σερραϊκής βιομηχανίας, καθώς οι εξαγωγές γιαουρτιού στις ΗΠΑ δεν κρίνονται προσοδοφόρες: το γιαούρτι είναι κοντόληκτο προϊόν και η αερομεταφορά είναι ακριβό σπορ.

Σύμφωνα με τον CFO της Κρι Κρι, η βιομηχανία έχει «χτίσει» επαφές προκειμένου να λανσάρει το ελληνικό frozen yogurt στις ΗΠΑ. Με αυτό τον τρόπο, επεκτείνεται σε μία νέα αγορά γεμάτη ευκαιρίες και με ένα προϊόν που θα πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα της Κρι Κρι.

Σημειώνεται πως η βιομηχανία γάλακτος με έδρα τις Σέρρες πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες του εξωτερικού.

krikri photo

Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά κινήθηκαν ανοδικά κατά 9,1% το πρώτο εξάμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ αυξήθηκαν 15% την καλοκαιρινή σεζόν.

Πάντως, το γιαούρτι της Κρι Κρι έχει κατακτήσει τις αγορές της Ευρώπης υπό τη διοίκηση του Παναγιώτη Τσινάβου, αφού οι εξαγωγές γιαουρτιού αποτελούν το 56,1% των συνολικών πωλήσεων.

Σημαντική είναι η αύξηση της διείσδυσης σε Δανία και Αυστρία, ενώ οι πωλήσεις σε Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 48,6% και 45%, αντίστοιχα. «Μπορούμε να πετύχουμε υψηλή διψήφια ανάπτυξη, αλλά άνοδος της τάξης του 20% θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί για τα επόμενα πέντε χρόνια, αφού υπάρχει ήδη μεγάλη διείσδυση», επισήμανε ο κ. Σαρμαδάκης.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, η Κρι Κρι φέρεται να κατέγραψε τη μικρότερη μείωση μεριδίου σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Ενδεικτικά, σε όρους αξίας, ο ηγέτης της αγοράς (η Φάγε) έχασε 1,5 εκατοστιαίες μονάδες, όταν η Κρι Κρι έχασε 0,2 μονάδες, ενώ ο μεγάλος κερδισμένος της αγοράς είναι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας όπου η Κρι Κρι είναι leader.

Kri Kri Manager of the Year 2022 2 edited
Παναγιώτης Τσινάβος. Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε.

Πληροφορίες από Reporter.gr και Mononews.gr