Στην Αυστρία Ο Ιωάννης Χρυσουλάκης στο περιθώριο του πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της AHEPA

Αυστρία. Πανευρωπαϊκό Συνέδριο AHEPA. Συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα με εκπροσώπους φορέων της ομογένειας στην Αυστρία πραγματοποίησε χθες ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ε. Καθηγητής κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης στο περιθώριο του πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της AHEPA.


Ο κ. Χρυσουλάκης ενημέρωσε τους ομογενείς σχετικά με πρόσφατες πρωτοβουλίες που αφορούν θέματα που απασχολούν την ελληνική διασπορά: τη ψηφιοποίηση των προξενικών υπηρεσιών, την εφαρμογή ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού Staellinika, τη σελίδα greeksummerschool.org, την υλοποίηση καλοκαιρινών προγραμμάτων φιλοξενίας νέων ομογενών, τον ψηφιακό βοηθό gov.gr mAigov, την κατάρτιση 3ετούς στρατηγικού σχεδίου για τον απόδημο ελληνισμό και τη σχετική πλατφόρμα που θ’ ανοίξει για διαβούλευση, καθώς και τη δημιουργία της σελίδας diaspora.gr που θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

423671853 373966101926377 8288612859527101421 n
Ο κ. Γ. Χρυσουλάκης μετέφερε το ενδιαφέρον και τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας και ευχαρίστησε τους ομογενείς για τη διαχρονική προσφορά τους στην Αυστρία και την αγάπη τους προς τη μητροπολιτική Ελλάδα.

Ο κ. Γ.Γ μετέφερε το ενδιαφέρον και τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας και της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράζοντας τη χαρά του που ταυτίστηκε ο ίδιος μ΄αυτές τις αλλαγές ενώ ευχαρίστησε τους ομογενείς για τη διαχρονική προσφορά τους στην Αυστρία και την αγάπη τους προς τη μητροπολιτική Ελλάδα. O κ. Χρυσουλάκης συναντήθηκε επίσης και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αὐστρίας καὶ Ἐξάρχου Οὑγγαρίας καὶ Μεσευρώπης κ.Ἀρσένιο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επέτειο των 220 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Εθνικής Σχολής της Βιέννης και τη διαχρονική αξία του έργου της Μητρόπολης. Επίσης ο κ. Γ.Γ. παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία στὸν Ἱερὸ Καθεδρικὸ Ναὸ Ἁγίας Τριάδος, στὴ Βιέννη

Economist 2023 στο πανέμορφο Καβούρι στην Αθήνα. Sustainability Summit for SE Europe and the Mediterranean. Σ. Μουρελάτος. “Zero Drop”

Στις πρωτοβουλίες της Coca-Cola στην Ελλάδα για την εξοικονόμηση νερού αναφέρθηκε ο Σταύρος Μουρελάτος, γενικός διευθυντής της Coca-Cola Company σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, συμμετέχοντας

Read More »

Νέα Υόρκη. Στο 71ο Gala, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα βραβεύσει τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο ως “Πρόσωπο της Χρονιάς”

Στο 71ο Gala, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα βραβεύσει τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο ως “Πρόσωπο της Χρονιάς” την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, στο Rockefeller Plaza

Read More »

Μόντρεαλ. Μαζί την παρέλαση για την 25η Μαρτίου στον Καναδά, Μητσοτάκης – Τριντό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στον Καναδά, παρακολούθησε την παρέλαση συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ για την εθνική εορτή

Read More »