Ιταλία. Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (Video)

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιταλία υπήρξε καθόλα πολύ επιτυχημένη.

Οι παρεμβάσεις του, οι ομιλίες του για το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη, η παρουσία του στο Σαλέρνο της Καμπανίας όπου φυλάσσεται το λείψανο του Αγίου Ευαγγελιστού Ματθαίου με αφορμή τον εορτασμό των 1070 χρόνων της ανακομιδής του (6 Μαΐου 954 μΧ) προκάλεσαν τον ενθουσιασμό.

ιταλια 2
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ομιλία του για το περιβάλλον στο Σαλέρνο της Καμπανίας.

Η δήλωση όμως του Οικουμενικού Πατριάρχου, που θα μείνει αξέχαστη στους κατοίκους της μεγάλης μητρόπολης του ιταλικού νότου της Νάπολης, είναι το κλείσιμο της ομιλίας του στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της ιστορικής ελληνορθόδοξης κοινότητας με τα 500 χρόνια ιστορίας, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Φανάρι και την Βασιλεύουσα και σήκωσε θύελλα ενθουσιασμού ακόμη και μέσα στην Εκκλησία.

Η δήλωση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου που ενθουσίασε το λαό και τους οπαδούς της Νάπολης.

“Λόγω μιας ευτυχούς σύμπτωσης γεγονότων, έχουμε την ευκαιρία να συγχαρούμε τον εγκάρδιο λαό της πόλης της Νάπολης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά από 33 χρόνια αγωνίας. Μοιραζόμαστε τη χαρά σας, γνωρίζοντας ότι ακόμη και το πάθος για τον αθλητισμό, αν το ζήσουμε σωστά, μπορεί να γίνει πηγή αδελφοσύνης, φιλίας μεταξύ ανθρώπων, πόλεων, εθνών και λαών. Θερμά συγχαρητήρια.

Έτσι, κατά την αναχώρησή του από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη: χιλιάδες λαού με σημαίες, κόρνες, καραμούζες και λάβαρα τον υποδέχθηκαν για να τον χαιρετήσουν θερμά!

Πηγή: Romfea & nyxthimeron Video: Σ. Κατσίνης

Ο Θανάσης Μαρτίνος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αναγόρευσε μία τεράστια προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλιακής Κοινότητας αλλά και της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα τον μεγάλο Ευεργέτη κ. Αθανάσιο

Read More »

Στον Λευκό Οίκο η συνάντηση Πατριαρχών ΕΛπιδοφόρου και Θεοδώρου

Η πατριαρχική αποστολή απαρτιζόταν από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο , τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Άλεξ Καρλούτσο, τους μητροπολίτες Γουινέας, Γεώργιο, και Μέμφιδος,

Read More »