Ιταλία. Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (Video)

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιταλία υπήρξε καθόλα πολύ επιτυχημένη.

Οι παρεμβάσεις του, οι ομιλίες του για το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη, η παρουσία του στο Σαλέρνο της Καμπανίας όπου φυλάσσεται το λείψανο του Αγίου Ευαγγελιστού Ματθαίου με αφορμή τον εορτασμό των 1070 χρόνων της ανακομιδής του (6 Μαΐου 954 μΧ) προκάλεσαν τον ενθουσιασμό.

ιταλια 2
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ομιλία του για το περιβάλλον στο Σαλέρνο της Καμπανίας.

Η δήλωση όμως του Οικουμενικού Πατριάρχου, που θα μείνει αξέχαστη στους κατοίκους της μεγάλης μητρόπολης του ιταλικού νότου της Νάπολης, είναι το κλείσιμο της ομιλίας του στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της ιστορικής ελληνορθόδοξης κοινότητας με τα 500 χρόνια ιστορίας, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Φανάρι και την Βασιλεύουσα και σήκωσε θύελλα ενθουσιασμού ακόμη και μέσα στην Εκκλησία.

Η δήλωση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου που ενθουσίασε το λαό και τους οπαδούς της Νάπολης.

“Λόγω μιας ευτυχούς σύμπτωσης γεγονότων, έχουμε την ευκαιρία να συγχαρούμε τον εγκάρδιο λαό της πόλης της Νάπολης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά από 33 χρόνια αγωνίας. Μοιραζόμαστε τη χαρά σας, γνωρίζοντας ότι ακόμη και το πάθος για τον αθλητισμό, αν το ζήσουμε σωστά, μπορεί να γίνει πηγή αδελφοσύνης, φιλίας μεταξύ ανθρώπων, πόλεων, εθνών και λαών. Θερμά συγχαρητήρια.

Έτσι, κατά την αναχώρησή του από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη: χιλιάδες λαού με σημαίες, κόρνες, καραμούζες και λάβαρα τον υποδέχθηκαν για να τον χαιρετήσουν θερμά!

Πηγή: Romfea & nyxthimeron Video: Σ. Κατσίνης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ. ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ»

Δελφοί, 7 Απριλίου 2022  – Τη λογική της οικονομικής διπλωματίας και πως αυτή επιδρά στις σχέσεις ανάμεσα στις χώρες με φόντο ένα δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον ανέλυσαν στη συζήτησή

Read More »

Αριζόνα. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ Ελληνικής μουσικής και χορού, που διοργανώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής.

Τις τριήμερες εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος απένειμε βραβεία σε παιδιά και νέους που διαγωνίστηκαν στο πλαίσιο του

Read More »

Ιλινόις. ΗΠΑ. Τα Ελληνόπουλα του Orpheus Youth χορεύουν παραδοσιακούς χορούς στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους (Video)

Το Ελληνικό Φεστιβάλ στην περιοχή Niles στο Ιλινόις. Το συγκρότημα Ορφέας «Νέα Γενιά» παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Φεστιβάλ στην Ελληνική Ορθόδοξη

Read More »