Ιταλία. Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (Video)

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιταλία υπήρξε καθόλα πολύ επιτυχημένη.

Οι παρεμβάσεις του, οι ομιλίες του για το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη, η παρουσία του στο Σαλέρνο της Καμπανίας όπου φυλάσσεται το λείψανο του Αγίου Ευαγγελιστού Ματθαίου με αφορμή τον εορτασμό των 1070 χρόνων της ανακομιδής του (6 Μαΐου 954 μΧ) προκάλεσαν τον ενθουσιασμό.

ιταλια 2
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ομιλία του για το περιβάλλον στο Σαλέρνο της Καμπανίας.

Η δήλωση όμως του Οικουμενικού Πατριάρχου, που θα μείνει αξέχαστη στους κατοίκους της μεγάλης μητρόπολης του ιταλικού νότου της Νάπολης, είναι το κλείσιμο της ομιλίας του στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της ιστορικής ελληνορθόδοξης κοινότητας με τα 500 χρόνια ιστορίας, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Φανάρι και την Βασιλεύουσα και σήκωσε θύελλα ενθουσιασμού ακόμη και μέσα στην Εκκλησία.

Η δήλωση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου που ενθουσίασε το λαό και τους οπαδούς της Νάπολης.

“Λόγω μιας ευτυχούς σύμπτωσης γεγονότων, έχουμε την ευκαιρία να συγχαρούμε τον εγκάρδιο λαό της πόλης της Νάπολης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά από 33 χρόνια αγωνίας. Μοιραζόμαστε τη χαρά σας, γνωρίζοντας ότι ακόμη και το πάθος για τον αθλητισμό, αν το ζήσουμε σωστά, μπορεί να γίνει πηγή αδελφοσύνης, φιλίας μεταξύ ανθρώπων, πόλεων, εθνών και λαών. Θερμά συγχαρητήρια.

Έτσι, κατά την αναχώρησή του από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη: χιλιάδες λαού με σημαίες, κόρνες, καραμούζες και λάβαρα τον υποδέχθηκαν για να τον χαιρετήσουν θερμά!

Πηγή: Romfea & nyxthimeron Video: Σ. Κατσίνης

“Κλιματική αλλαγή. Οι καύσωνες δεν θα επηρεάσουν τον τουρισμό”. Τόρστεν Κίρστγκες. Καθηγητής τουριστικής οικονομίας

Θα επηρεάσει άραγε μελλοντικά η κλιματική αλλαγή τoν τουρισμό στη Μεσόγειο και πόσο; Το ερώτημα τίθεται ολοένα και συχνότερα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (European Travel

Read More »

Γυναίκες στο Φώς. Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης και αυτογνωσίας, από την συγγραφέα των μεγάλων best seller Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη!

Γυναίκες στο Φώς. Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης και αυτογνωσίας, ένας ύμνος στην φιλία, στην αγάπη και στον έρωτα, από την συγγραφέα των μεγάλων best seller Ιουστίνη

Read More »

Καλιφόρνια: Κατώτατο ωρομίσθιο 20 δολαρίων πλέον στα fast food

Οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια ταχείας εξυπηρέτησης (fast-food) στην Καλιφόρνια θα κερδίζουν τουλάχιστον 20 δολάρια την ώρα και θα έχουν λόγο στη θέσπιση προτύπων στον χώρο εργασίας τους, προβλέπει ο νέος νόμος που υπέγραψε

Read More »