Στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Λιθουανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

23 07 12 0030 DPC0581
Ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πέρα από αυτό το ραντεβού, που ήταν ένα «παράθυρο» ευκαιρίας για την επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε μια σειρά σημαντικών συναντήσεων με ξένους ηγέτες.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, ο πρωθυπουργός είχε διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα όπου τέθηκε το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη από τις αλβανικές αρχές αλλά και με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Τζ. Μιλάτοβιτς.

23 07 12 0046 DPD2892
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Το βράδυ της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάθησε σε δείπνο που παραθέσε ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, στους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός είχε διμερείς συναντήσεις (εκτός από τον Ρ. Ερντογάν) με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι.

23 07 12 0019 DPC0269
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Συνάντηση Ελπιδοφόρου χθές στο γραφείο της Καμάλα Χάρις στο Λευκό Οίκο, εν όψει της ετήσιας δεξίωσης για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας

Την ευγνωμοσύνη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Read More »

Τυφώνας Ιντάλια. Φλόριντα. Οι αρχές διέταξαν όσους κατοικούν στα δυτικά παράλια της πολιτείας να εκκενώσουν την περιοχή

Στις ακτές της Φλόριντα έφτασε ο τυφώνας Ιντάλια, ο οποίος ανέβηκε στην κατηγορία 3, με ανέμους που φθάνουν έως τα 205 χιλιόμετρα την ώρα ενώ τα θυελλώδη κύματα στις παράκτιες περιοχές της ξεπερνούν τα 5 μέτρα.  Ο τυφώνας

Read More »