Νέα Υόρκη. 14 Απριλίου. Η καρδιά του απανταχού ελληνισμού στην παρέλαση της ελληνικής ανεξαρτησίας

Μηνύματα ενότητας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής να είναι στο επίκεντρο, εξέπεμψε η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης που έγινε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στις 7 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Παίρνοντας το λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της Κατερίνας Σακελλαροπούλου (με την οποία συναντήθηκε στην Αθήνα), και επιβεβαίωσε ότι και φέτος στη Νέα Υόρκη θα βρεθεί άγημα της Προεδρικής Φρουράς για τις εκδηλώσεις της ομογένειας.

παρελαση2
Στις 14 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο, η φετεινή θα να είναι πιο μαζική και πιο δυναμική από ποτέ.
Photo αρχείου: Hellenic DNA

Την Προεδρική φρουρά φέτος στην παρέλαση, θα συνοδεύει η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας.

Ο παλαιότερος μουσικοεκπαιδευτικός οργανισμός της Ελλάδας, η «Παλαιά Φιλαρμονική» όπως είναι ευρέως γνωστή ή αλλιώς Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, θα έρθει στην παρέλαση μετά από πρόσκληση του Παγκερκυραϊκού Συλλόγου Αμερικής.

Η «Παλαιά Φιλαρμονική», που ιδρύθηκε λίγα χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου 1840, ενώνει το ιστορικό «χθες» με το σήμερα.

Παρελασι
Η αφίσα από την Επιτροπή Παρέλασης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αφού ευλόγήσε τις εργασίες προετοιμασίας της εθνικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί για 85η χρονιά φέτος στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, έκοψε στην συνέχεια την παραδοσιακή βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά.


Στη διάρκεια της συνεδρίασης, στο Σταθάκειο, τιμήθηκε ο κ. Πέτρος Βλήτας, (ανώτατο στέλεχος στο χώρο των αερομεταφορών), για την συνεχή στήριξή του στο θεσμό της Παρέλασης με τη διευκόλυνση που προσφέρει αφιλοκερδώς για την αεροπορική μεταφορά του αγήματος των Ευζώνων.

Η Επιτροπή Παρέλασης με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου, Φίλιπ Κρίστοφερ, κάλεσε όλους τους ομογενείς να δώσουν το «παρών» και να στελεχώσουν τις επιμέρους επιτροπές για την καλύτερη προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης, τονίζοντας πως «η Ελληνική Παρέλαση ανήκει σε όλους.

παρελαση8
Στις 14 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο, η φετεινή θα να είναι πιο μαζική και πιο δυναμική από ποτέ.
Photo αρχείου: Hellenic DNA

Ο Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Σάββας Τσίβικος είπε πως συμφωνήθηκε η παρέλαση για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, που θα γίνει στις 14 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο, να είναι πιο μαζική και πιο δυναμική από ποτέ. Φέτος όπως τόνισε πρέπει να προβληθούν οι αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία, ο ρόλος του απόδημου ελληνισμού και οι οικουμενικές αξίες των ιδεωδών της Επανάστασης.

παρελαση1
Στις 14 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο, η φετεινή θα να είναι πιο μαζική και πιο δυναμική από ποτέ.
Photo αρχείου: Hellenic DNA

Νέα Υόρκη. Μαγνήτης η Ελλάδα για τον luxury προορισμό. Κορυφαία εκδήλωση προώθησης του Ελληνικού τουρισμού από την Tourism Media & Events

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν οι αμερικανοί στον ελληνικό τουρισμό πολυτελείας. Το παραπάνω συμπέρασμα κατέδειξε η  κορυφαία εκδήλωση προώθησης του Ελληνικού luxury Τουρισμού στις ΗΠΑ, που διοργάνωσε

Read More »