Νέα Υόρκη. Harvard Club. Η εκδήλωση των ομογενειακών οργανώσεων, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά

Αντί του κ. Πρωθυπουργού, στο Harvard Club of NYC, θα παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης.

Αναχώρησε σήμερα για τη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει από τις 18 ως τις 23 Σεπτεμβρίου στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Προτεραιότητα του Υπουργού Εξωτερικών είναι η προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας, ως μη-μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2025-2026 και η προβολή των θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στο πρόγραμμα Υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνονται συναντήσεις υψηλού επιπέδου, διμερείς και πολυμερείς επαφές με Υπουργούς Εξωτερικών από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, καθώς και συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΟΗΕ, της ΕΕ και περιφερειακών οργανισμών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε τριμερείς συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, τετραμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας.

Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης θα λάβει μέρος σε συνομιλίες υψηλού επιπέδου για την ευρω-ατλαντική συνεργασία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, ενώ θα παραστεί σε Διατλαντικό Δείπνο που διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με την ηγεσία των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, αλλά και με τους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση των ομογενειακών οργανώσεων προς τιμή του Κ. Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως είχε σχεδιαστεί και αντί του κ. Πρωθυπουργού, στην εκδήλωση τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7-9 μμ, στο Harvard Club of NYC, θα παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης.

Ο εφοπλιστής Γεώργιος Οικονόμου βραβεύτηκε στο 72ο ετήσιο γκαλά του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου

Του Φώτη Καλιαμπάκου. Το ετήσιο γκαλά του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου (HACC) όχι μόνο συγκεντρώνει κάθε χρόνο στην καρδιά της Νέας Υόρκης τους επιχειρηματίες-μέλη του επιμελητηρίου

Read More »