Τορόντο. Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ κ. Μπέτυς Σκουτάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται την Δευτέρα 25 Μαρτίου, στον Καναδά

Θα απευθυνθεί με ανοιχτή ομιλία του προς τους ομογενείς σε κεντρική αίθουσα της πόλης.

Μετά από πολλά χρόνια θα επισκεφτούν τη παροικία του Τορόντο πολιτικοί από την Ελλάδα με αποκορύφωση την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.

Πριν, θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας την Οττάβα και το Μόντρεαλ. Μάλιστα θα δώσει το παρών στη παρέλαση της Κοινότητας του Μόντρεαλ, μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά k. Justin Trudeau, την Κυριακή 24 Μαρτίου.

Στο Τορόντο, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ κ. Μπέτυς Σκουτάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται την Δευτέρα 25 Μαρτίου, όπου θα απευθυνθεί με ανοιχτή ομιλία του προς τους ομογενείς σε κεντρική αίθουσα της πόλης.

Την εκδήλωση για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη οργανώνουν η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, το Ίδρυμα Hellenic Heritage Foundation και το Hellenic Initiative of Canada. Φημολογείται πως ήδη έχει κλειστεί η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Τορόντο (Toronto Convention Centre). Θα ακολουθήσουν οπωσδήποτε από τους υπεύθυνους οργανισμούς οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο δεύτερος Έλληνας Πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί την χώρα και o πρώτος μετά την εβδομαδιαία επίσκεψη του Ανδρέα Παπανδρέου πριν από 40 χρόνια.

Συμπωματικά οι δύο επισκέψεις των Ελλήνων Πρωθυπουργών έλαβε και θα λάβει χώρα με Πρωθυπουργούς του Καναδά που είχαν σχέση πατέρα και υιού. Ο Ανδρέας Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Πιέρ Τρουντό, πατέρα του σημερινού καναδού Πρωθυπουργού, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, εξ όσων γνωρίζουμε, με τον Τζάστιν Τρουντό.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Έλληνα πρωθυπουργού θα είναι οι ΗΠΑ, όπου αναμένεται να βρεθεί στις 27 Μαρτίου. Ήδη προετοιμάζεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, στον Λευκό Οίκο.

Θα συνοδεύεται από τέσσερις τουλάχιστον υπουργούς. Η οικονομία θα είναι το ένα θέμα στην ατζέντα της ελληνοαμερικανικής συνάντησης. Το άλλο είναι ασφαλώς τα εξοπλιστικά, με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει να τονίσει ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι αυτόνομες και δεν εξαρτώνται από την Τουρκία και τις δικές της στρατιωτικές προμήθειες.

Τέλος πριν την άφιξη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Καναδά, οι παροικίες του Μόντρεαλ, Οττάβας και Τορόντο θα υποδεχτούν τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Κύριος λόγος της επίσκεψης του κ. Θεοδωρικάκου είναι να προετοιμάσει, κατά κάποιο τρόπο, το έδαφος στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και με λεπτομέρειες, σε ανοικτές ομιλίες προς το κοινό, θα αναλύσει την διαδικασία της «Επιστολικής Ψήφου των Αποδήμων».

Πληροφορίες: Medium.com, Ελληνικός Τύπος Καναδά και News Bomb.gr

Σειρά επαφών και συναντήσεων από τον Αρχιεπισκόπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Θεσσαλονίκη

Με σειρά επαφών και συναντήσεων η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής υποδέχθηκε στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας

Read More »

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Jharkhand Rai, Ranchi στην Ινδία ο Γ. Χρυσουλάκης

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Jharkhand Rai, Ranchi στην Ινδία, αναγορεύτηκε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης. Το

Read More »