Λας Βεγκας. Άνοιξε η κορυφαία έκθεση τεχνολογίας, Consumer Electronics Show

Στο επίκεντρο της έκθεσης η τεχνητή νοημοσύνη.

Φέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ιπτάμενα ταξί, πτυσσόμενα σκούτερ και ηλεκτρικά οχήματα.

Η κορυφαία έκθεση τεχνολογίας, Consumer Electronics Show (CES), άνοιξε τις πύλες της σήμερα (09/01) στο Λας Βεγκας, φιλοξενώντας τις μεγαλύτερες τεχνολογικές τάσεις της χρονιάς. Η CES 2024 διοργανώνεται για 58η χρονιά και θεωρείται η μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο. Στο επίκεντρο της έκθεσης και φέτος είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία εφαρμόζεται σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η διαστημική τεχνολογία και οι μεταφορές.

Το MagicMirror της NuraLogix είναι ένας καθρέφτης ο οποίος παρέχει πληροφορίες για την υγεία, όπως αρτηριακή πίεση, καρδιακός ρυθμός, παλμός, ρυθμός αναπνοής και ηλικία του δέρματος του προσώπου. Παρέχει επίσης αξιολογήσεις κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, υπέρτασης, καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, ψυχικού στρες και κατάθλιψης.

«Η selfie των 30 δευτερολέπτων πηγαίνει στο cloud μας και από εκεί μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες για τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή, την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και μια σειρά από άλλες διαφορετικές μετρήσεις», δήλωσε ο Βινς Τρέιλορ, διευθυντής πωλήσεων και συνεργασιών της NuraLogix.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού, στην πραγματικότητα χρησιμοποιούμε αυτό που αποκαλούμε συναισθηματική τεχνητή νοημοσύνη. Παίρνουμε φυσιολογικούς και ψυχολογικούς βιοδείκτες και τους χρησιμοποιούμε για να κατανοήσουμε ουσιαστικά την κατάσταση της υγείας σας σε πραγματικό χρόνο», πρόσθεσε.

Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους ανθρώπους να φτάσουν στον Άρη

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται και στη διαστημική τεχνολογία. Η γαλλική νεοφυής εταιρεία Coreod Space είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ηλεκτρονική υγεία (eHealth), προσφέροντας ψηφιακές θεραπείες που βασίζονται σε έρευνες και ευρήματα του Εργαστηρίου Νευροψυχολογίας του Διαστήματος (SNL). Στόχος της εταιρείας είναι να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των αστροναυτών.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ σημαντική γιατί συνεργαζόμαστε στενά με τους αστροναύτες. Το κύριο και τεράστιο βήμα μας είναι ότι ετοιμάζουμε έναν ψυχολόγο τεχνητής νοημοσύνης για τους αστροναύτες που θα πάνε στον Άρη», δήλωσε στο Euronews Next η Δρ. Ελίζ Τζέιμπς, διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια της Coreod Space.

iptameno taxi jobyaviaition
Φέτος στομΛας Βεγκας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ιπτάμενα ταξί, πτυσσόμενα σκούτερ και ηλεκτρικά οχήματα.

Ωστόσο η CES δεν φιλοξενεί μόνο τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Φέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ιπτάμενα ταξί, πτυσσόμενα σκούτερ και ηλεκτρικά οχήματα. Οι τελευταίες καινοτομίες στην τεχνολογία της τηλεόρασης επίσης αναμένεται να προσελκύσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Για πρώτη φορά, το Netflix θα είναι παρόν στην έκθεση για να προωθήσει το νέο του δράμα επιστημονικής φαντασίας «3 Body Problems». Η βιομηχανία ομορφιάς θα κάνει το ντεμπούτο της στη φετινή CES με τη L’Oréal η οποία θα παρουσιάσει τις τελευταίες καινοτομίες της.

Η CES 2024 θα διαρκέσει έως τις 12 Ιανουαρίου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ  ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το νέο προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο προεδρείο

Read More »