Κωνσταντινούπολη 2023: Ο Τεντόγλου έγραψε ιστορία με το τρίτο του χρυσό μετάλλιο

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 25 του χρόνων στις 18 Μαρτίου, ο Μίλτος Τεντόγλου έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πλούσιο βιογραφικό με μετάλλια σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη. Το όγδοο το κατέκτησε σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη με το άλμα στα 8,30 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης για να γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος στην ιστορία της διοργάνωσης με τρία χρυσά στο μήκος.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι λειτούργησε ως “ψυχρός” εκτελεστής και όπως συνηθίζει σε αυτούς τους αγώνες καθάρισε τους αντιπάλους του από την πρώτη προσπάθεια στα 8,30 μέτρα. Η ικανότητα του να αντιδρά με συνέπεια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τoν θέτει ως τον πιο αξιόπιστο άλτη του μήκους τα τελευταία χρόνια.

Ο αθλητής σημείωσε 8,16 μ. στο δεύτερο άλμα, ήταν άκυρος στο τρίτο και συνέχισε με 8,05 μ., 8,07 μ. και έκλεισε με 8,29 μέτρα.

Η χώρα μας έφτασε στο δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση μετά το ασημένιο του Νίκου Ανδρικόπουλου στο τριπλούν και στο 35ο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Τεντόγλου κατέκτησε το τρίτο του διαδοχικό χρυσό μετά τη νίκη στη Γλασκόβη και στο Τορούν, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλτης στην ιστορία του αγωνίσματος. Η καλύτερη επίδοση του αθλητή στη διοργάνωση παραμένει το 8,38 μ. που του χάρισε τη νίκη στη Γλασκόβη το 2019.

Μετάλλια στη διοργάνωση, αλλά όχι χρυσά, έχουν κατακτήσει ακόμη, ο Λούης Τσάτουμας (2ος, 2007), ο Κώστας Κουκοδήμος (2ος, 1994) και ο Σπύρος Βασδέκης (3ος 1996).

Πλέον ο Τεντόγλου στοχεύει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, εκεί όπου θα διεκδικήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.

Ο πρωταθλητής μας πανηγύρισε αυτό το μετάλλιο τόσο με τους Έλληνες που ταξίδεψαν από διάφορες πόλεις της χώρας, όσο και με τα μέλη της ελληνικής αποστολής, που είδαν μαζί με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφία Σακοράφα, τον αγώνα του.