«Ποτέ δεν ήταν ισχυρότερες οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις». Θεοφάνεια αλλά και συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν στα Χανιά

Θεοφάνεια 2024. Η τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Ο καλός καιρός στα Χανιά, βοήθησε τους τολμηρούς που αποφάσισαν να τηρήσουν το έθιμο των Θεοφανίων και να βουτήξουν στα κρύα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον σταυρό.

Ο Πρωθυπουργός, που παρέστη στον Αγιασμό των Υδάτων στα Χανιά θέλησε να στείλει «ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου» τονίζοντας πως «καθώς βρισκόμαστε στην αυγή του 2024 έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

24 01 06 0046 DPC1995
Το μήνυμα ελπίδας και προόδου του Πρωθυπουργού.

Το μήνυμα ελπίδας και προόδου του Πρωθυπουργού.

Οι δυσκολίες προφανώς δε λείπουν από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους.

Ταυτόχρονα, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με μία ποιοτική δημόσια παιδεία, μία καλή υγεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας.

Επίσης, θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή και για τα εποχιακά προβλήματα, τις εποχιακές κρίσεις όπως η έξαρση της γρίπης και του κορονοϊού. Για αυτό προστατευόμαστε και εμβολιαζόμαστε. Κυρίως προστατεύουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας. Θέλω και πάλι σήμερα εδώ από τα ηλιόλουστα Χανιά να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα απανταχού της γης καλή φώτιση, καλή χρονιά, με υγεία, χαρά σε εσάς και τους αγαπημένους σας», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

24 01 06 0010 DPC2671
Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε στην οικία του στα Χανιά, τον Αντονι Μπλίνκεν.

Σε θερμό κλίμα εξελίχθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν στα Χανιά.

Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε λίγες ώρες αργότερα  στην οικία του στα Χανιά, τον Αντονι Μπλίνκεν. Τον Αμερικανό ΥΠΕΞ τον συνόδευε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζορτζ Τσούνης.

«Είναι πραγματική χαρά να σας καλωσορίζω στο σπίτι μου, στον κόλπο της Σούδας, και δεν μπορώ πραγματικά να σκεφτώ ένα μέρος που να συμβολίζει καλύτερα το βάθος της εταιρικής μας σχέσης από αυτό εδώ, το νησί της Κρήτης». επισήμανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός  μόλις υποδέχθηκε τον Αντονι Μπλίνκεν.

24 01 06 0020 DPC2769
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σε αυτούς τους δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς για την περιοχή, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να σταθούμε δίπλα-δίπλα, όχι μόνο για να εργαστούμε για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας, αλλά και για να ενεργήσουμε ως σύμμαχοι και να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα θα επιστρέψουν στην ταραγμένη περιοχή μας. Και πάλι, είναι πραγματική χαρά μου να σας υποδέχομαι εδώ», είπε ο κ. Μητσοτάκης.