Το  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  και το Teatro Grattacielo παρουσιάζουν τη La Vestale του G. Spontini, γιορτάζοντας την 100η επέτειο της Μαρίας Κάλλας

Νέα Υόρκη – Το Teatro Grattacielo, που έχει αποκτήσει φήμη για τη δέσμευσή του στην παρουσίαση όπερας θησαυρών, ετοιμάζεται να παρουσιάσει το έργο “La Vestale” του Gaspare Spontini στo Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  . Αυτή η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023, στο  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο ως μέρος των εκατονταετηρίδων εορτασμών προς τιμήν της Ελληνοαμερικανίδας σοπράνο Μαρίας Κάλλας.

Social LV Greece
Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Philip Forget και την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Stefanos Koroneos, το Teatro Grattacielo υπόσχεται μια νέα εμπειρία, συνδυάζοντας την αιώνια μουσική με την τεχνολογική εικαστική.

Η video art της Lydia Venieri και η neon flex art της Emorfili Tsimplidou θα συμπληρώσουν το μεγαλείο της La Vestale, προσθέτοντας μια μοντέρνα και αφομοιωτική διάσταση στην παραγωγή.

Ο ρόλος του Licinio θα ερμηνευτεί από τους επίσης επαινετές τενόρους Marcello Alvarez και Jose Bros. Ο ρόλος της Giulia θα υποδυθεί η εκθαμβωτική σοπράνο Alexia Voulgaridou και η Indra Thomas.

83896bc4a90398266ea4d483036f9358 L
Stefanos Koroneos, Διευθυντής παραγωγής.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι να παρουσιάσουμε τη La Vestale του Spontini σε συνεργασία με το Thessaloniki Concert Hall καθώς γιορτάζουμε την εκατοστή επέτειο της θρυλικής Μαρίας Κάλλας”, εξέφρασε ο Stefanos Koroneos, Διευθυντής της παραγωγής.

“Αυτή η όπερα αποτελεί μαρτυρία της δύναμης της μουσικής και της διαχρονικής κληρονομιάς ενός από τα μεγαλύτερα φωνητικά ταλέντα στην ιστορία της όπερας.” Stefanos Koroneos, Artistic Director Teatro Grattacielo.

STEFANOS KORONAIOS 2 edited
Stefanos Koroneos, Διευθυντής παραγωγής.

“Χαίρουμε πολύ που παίζουμε ένα σημαντικό ρόλο στις εκατονταετηρίδες εορτασμού, αποτίοντας φόρο τιμής στην θρυλική σοπράνο Μαρία Κάλλας. Εμπνεόμενοι από τον εξαιρετικό της πνευματικό κόσμο, η αφοσιωμένη μας ομάδα έχει αφιερώσει αρκετούς μήνες για να δημιουργήσει με προσοχή ένα όπερα κείμενο για την Εθνική Πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Η δέσμευσή μας στη διατήρηση των υψηλότερων καλλιτεχνικών προτύπων και ακεραιότητας εξασφαλίζει ότι οι θεατές μας θα ζήσουν μια πραγματικά εξαιρετική παράσταση. Επιπλέον, είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε το Θέατρο Γκρατατσιέλο και τον διευθυντή του, Στέφανο Κορονέο, καθώς μας συνοδεύουν στη Θεσσαλονίκη για αυτή την ιστορική στιγμή.” Christos Galileas, Artistic Director Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης1
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Το Teatro Grattacielo έχει μια πλούσια ιστορία αναβίωσης σπάνιων και σημαντικών έργων όπερας, και η La Vestale συνεχίζει αυτήν την παράδοση με τη συναρπαστική της αφήγηση και τον πλούσιο, συναισθηματικό της χαρακτήρα. Η συνεργασία με το Thessaloniki Concert Hall προσθέτει διεθνή διάσταση σε αυτήν την παραγωγή, προωθώντας τον πολιτιστικό ανταλλαγή και τον καλλιτεχνικό συνδυασμό.

Christos Galileas – Artistic Director
Penelope Serdari- Producer

Creative Team and Cast 

Philippe Forget Conductor 

Stefanos Koroneos Director 

Lydia Venieri Σχεδιάστρια Κοστουμιών & Εικαστικής Τέχνης

Dimitris Koutas Φωτισμοί

Chara Spathi Προβολέας & Χαρτογράφηση Βίντεο

Emorfili Tsimplidou Σχεδιάστρια & Επιβλέπουσα Neon Flex Lighting

Konstantinos Kafandaris, Maria Kavalioti Βοηθοί Διευθυντή

Athanasios Papaisiou, Eftichia Veniota, Michalis Trachalios Προετοιμασία Ορχήστρας

Alexia Voulgaridou (8 & 10/12) Julia, νεαρή βεστάλ

Indra Thomas (9/12) Julia, νεαρή βεστάλ

Marcelo Álvarez (8 & 10/12) Licinius, Ρωμαϊκός Γενικός

José Bros (9/12) Licinius, Ρωμαϊκός Γενικός

Marina Comparato Η Μεγάλη Βεστάλ

Devid Cecconi Cinna, αρχηγός της λεγεώνας

Marco Spotti Αρχιερέας

Gianluca Margheri Αρχηγός των Αρουσπίκων

Μικτή Χορωδία της Θεσσαλονίκης

Mary Konstantinidou Μαέστρος Χορωδίας

Συμφωνική Ορχήστρα της Πόλης της Θεσσαλονίκης

Σχετικά με το Teatro Grattacielo:

Το Teatro Grattacielo ιδρύθηκε το 1995 στη Νέα Υόρκη με αποστολή να διατηρεί και να παρουσιάζει λιγότερο γνωστές ιταλικές όπερες. Μέσα στα χρόνια, ο οργανισμός έχει επιτύχει πολλά ορόσημα που δείχνουν τη δέσμευσή του στην αριστεία στις τέχνες.

Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του Teatro Grattacielo είναι η επιτυχημένη παραγωγή σπάνιων και παραμελημένων έργων όπερας όπως το Guglielmo Ratcliff του Mascagni, το Il Piccolo Marat και το Iris, το L’Amore dei Tre Re και το L’Incantesimo του Montemezzi, το Giulietta e Romeo του Zandonai καθώς και το La Cena Delle Beffe του Giordano.

Με προσεκτική έρευνα και αφοσίωση στη μουσική αυθεντικότητα, η εταιρεία έχει ανασύρει ξεχασμένα κοσμήματα από την ιταλική όπερα και τα έχει φέρει στη ζωή στη σκηνή.

I00007 BJ8dPcT38
General view at The Teatro Grattcielo Photo by Joe Kohen for The New York Times

Επιπλέον, το Teatro Grattacielo έχει καθιερωθεί ως ηγέτης στην όπερα κοινότητα μέσα από τις συνεργασίες του με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και μαέστρους. Με την προώθηση αυτών των σχέσεων, ο οργανισμός έχει δημιουργήσει παραγωγές παγκόσμιας κλάσης που είναι ταυτόχρονα καλλιτεχνικά εμπνευσμένες και τεχνικά εντυπωσιακές.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 23RD ANNUAL CAPITAL LINK INVEST IN GREECE FORUM

Με κεντρικό θέμα “A New Era – A New Direction for Greece”, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική συμμετοχή το Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο23rd Annual Capital Link

Read More »