Εγκαίνια Δράσεων της παγκόσμιας πρωτοβουλίας “Colors of Resilience”

Διανύοντας το μήνα της αγάπης, ξεκινά μια επιμελημένη έκθεση από καλλιτέχνες που δημιουργούν, εντάσσοντας οργανικά το πλαίσιο της ψυχικής υγείας.

Όταν η Τέχνη και η Ψυχική Υγεία συναντώνται για να μιλήσουν για τον Άνθρωπο Τα χρώματα της ευαισθητοποίησης και της υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας συνθέτουν ένα  οικουμενικό μήνυμα 

Η ψυχική υγεία δεν αποτελεί μία ακόμα νόσο. Συνιστά μια ανθρώπινη κατάσταση και γι’  αυτό η διατήρηση της ισορροπίας της αποτελεί οικουμενικό ζητούμενο. Μετά την επιδημία  του κορονοϊού, η διαχείριση της ψυχικής υγείας έχει τεθεί στο προσκήνιο ως προτεραιότητα  για κάθε ενεργό πολίτη. Σήμερα, έχοντας αποδυναμώσει το στίγμα, το ζήτημα της ψυχικής  υγείας, δεν αποτελεί υποπερίπτωση κάποιων ανθρώπων αλλά κριτήριο ευζωίας για όλους  τους ανθρώπους και προαπαιτούμενο για μια υγιή και χαρούμενη κοινωνία. 

Απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα με πειστικές και ολοκληρωμένες απαντήσεις, η  παγκόσμια πρωτοβουλία “Colors of Resilience” (Χρώματα Δύναμης) του Συλλόγου  Θυάτειρα, που τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, μας προσκαλεί όλους σε μια  κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία. 

thiatira

Τα εγκαίνια αυτής της μοναδικής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15  Δεκεμβρίου 2023 στις 6:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Athenaeum Eridanus Luxury (Πειραιώς 72,  Αθήνα 10435). Την εκδήλωση θα προλογίσουν οι: Δημήτρης Δικαίος Καθηγητής  Ψυχιατρικής Ε.Κ.Π.Α και Δρ. Λάμπρος Γιώτης Ψυχίατρος – Δραματοθεραπευτής. 

Παράλληλα από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023  από 11:00 π.μ. έως 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Φιλανθρωπικό Art Bazaar (αντικειμένων,  κοσμημάτων και έργων τέχνης) από διακεκριμένους δημιουργούς που αντιλαμβάνονται την  ψυχική υγεία ως υπαρκτό και αναγκαίο συστατικό της καλλιτεχνικής τους πραγματικότητας. 

Οι δράσεις ξεκινάνε το ταξίδι τους με μια έκθεση ζωγραφικής διακεκριμένων καλλιτεχνών  αφιερωμένη στον Αμερικανό εικαστικό καλλιτέχνη Jay Handy, με κύριο στόχο την ανάδειξη  της ιαματικής δυναμικής που έχει η τέχνη και το χρώμα. Λειτουργεί ως καταλύτης και  επιταχυντής της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία προάγοντας την κατανόηση και την  αποδοχή της, εξουδετερώνοντας το κοινωνικό στίγμα, επιτρέποντας με μια ελεύθερη  συναισθηματική έκφραση τη λύτρωση.  

Η ατομική έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 14|01|2024 και θα ακολουθήσουν μια σειρά  από δράσεις εντός του νέου έτους προωθώντας τους ίδιους στόχους. Θα ακολουθήσουν  Εργαστήρια Τέχνης και Θεραπείας, Συζητήσεις, Πάνελ από επαγγελματίες ψυχικής υγείας  και podcast με επώνυμους που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με διάφορες ψυχικές νόσους,  παρέχοντας προσωπικές εμπειρίες και συμβουλές καθώς επίσης και μια σειρά από ομαδικές  εικαστικές εκθέσεις με διεθνώς αναγνωρισμένους εικαστικούς ‘Έλληνες και Ξένους. 

thyateira main photo

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΥΑΤΕΙΡΑ τηλεφωνικά στο 6936502966. 

Ο Συλλόγος  Θυάτειρα είναι η «Διεθνής Ένωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας». ιδρύθηκε στο Λονδίνο, στην μεγαλύτερη Ελληνική πόλη της Ευρώπης – εκτός Ελλάδας, με πρόεδρο τον κύριο Γιώργο Παπαγιαννόπουλο.

Πρόκειται για μια ομάδα εθελοντών ευπατρίδων ομογενών της Αγγλίας αλλά και γηγενών Ελλήνων, με σκοπό να βοηθήσει το έργο της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και προσωπικά του νέου και δραστήριου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυρίου Νικήτα, αλλά και την διάδοση και προβολή των αξιών του Ελληνισμού και των υψηλών ιδανικών του Ελληνικού έθνους που είναι η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, ο πολιτισμός και η ορθόδοξη πίστη.

thiaatiraa
Από αριστερά: Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Ιδρυτικός Πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα, η Μαρία Τσίφτη, Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου Θυάτειρα και ο τενόρος, Μάριος Φραγκούλης (Photo αρχείου)

Να υπογραμίσουμε πως στο παρελθόν ο Συλλόγος  Θυάτειρα έχει πρωτοστατήσει σε σημαντικές δράσεις, που σχετίζονται με την προάσπισης της Ορθόδοξης πίστης και της ανθρωπιάς και μέριμνας για όλο τον Ελληνισμό.

Το Hellenic DNA που πάντα στηρίζει δράσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και του εθελοντισμού, εύχεται καλή επιτυχία στον σύλλογο Θυάτειρα στην ξεχωριστή και όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιεί την Παρασκευή 15  Δεκεμβρίου 2023.

Στο University of South Carolina των ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, όπου χαιρέτησε την τοποθέτηση του Δρ. Mιχάλη Αμοιρίδη ως νέου Προέδρου

Ο Καβαλιώτης Δρ. Mιχάλης Αμοιρίδης, για πάνω από δύο δεκαετίες, ως καθηγητής, ερευνητής και ανώτερο μέλος της διοίκησης Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στις Ην. Πολιτείες, έχτισε ένα ιστορικό

Read More »

Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος της Biogen, Στέλιος Παπαδόπουλος, μιλάει στο Hellenic DNA για το φάρμακο κατά της νόσου Αλτχάιμερ (Video)

Ευκαιρίας δοθείσης και με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Τα Νέα”, ξαναπροβάλουμε την συνέντευξη που έγινε στην Νέα Υόρκη στο σπίτι του στο Λονκ Άιλαντ,

Read More »