Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, υποδέχθηκε την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκη Κεραμέως, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Μανχάτταν.

Η συνάντηση, όπως αναφέρεται σχετική σε ανακοίνωση Τύπου, έλαβε χώρα σε μια κομβική στιγμή για την ελληνική διασπορά, μετά τον νόμο που ψηφίστηκε προσφάτως και δίνει το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, στις ευρωεκλογές και σε εθνικά δημοψηφίσματα.

Η κ. Κεραμέως, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική σχετικά με την ευαισθητοποίηση γύρω από την νομοθετική αλλαγή και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποστήριξή του.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος επαίνεσε την υπουργό για το νομοσχέδιο, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα ενός τέτοιου μέτρου, το οποίο ήταν κάτι που αναμενόταν εδώ και καιρό. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρωτοβουλία θα επεκταθεί σύντομα ώστε να συμπεριλάβει το δικαίωμα ψήφου και στις εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές, σηματοδοτώντας ένα περαιτέρω βήμα για τη συμμετοχή της ελληνικής διασποράς στις δημοκρατικές διαδικασίες της πατρίδας τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία προκειμένου να επιβεβαιώσει την ετοιμότητα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής να συμμετάσχει στο “Στρατηγικό Σχέδιο για την Ελληνική Διασπορά” που παρουσιάστηκε προσφάτως, και να συμβάλει στη δημόσια διαβούλευση.

«Με περισσότερες από 500 ενορίες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Εκκλησία είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το εκτεταμένο δίκτυο και τους πόρους της. Αυτό περιλαμβάνει την προσφορά της φυσικής της δομής και της ανταλλαγής γνώσης από τις εκπαιδευτικές της πρωτοβουλίες σχετικά με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, όλα με στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της παγκόσμιας κοινότητάς της», ανέφερε σχετικά.

Την επόμενη μέρα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παρέστη σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση στην Αστόρια, με θέμα τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, στην αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης» με ομιλήτρια την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

NY KERAMEOS3 768x576 1 edited
Την εκδήλωση διοργάνωσε στην αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης», το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με ομιλήτρια την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο οποίος στάθηκε αρχικά στην σημασία της καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου, η οποία αφορά όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους αλλά αποτελεί αποκλειστική επιλογή για τους κατοίκους του εξωτερικού. Στην συνέχεια τόνισε πως το Γενικό Προξενείο έχει συστήσει ειδική τηλεφωνική γραμμή για την παροχή υπηρεσιών διευκόλυνσης στην διαδικασία εγγραφής.

Photo: GOARCH/Dimitrios Panagos

Εκλογές 2023: Photos από 10 Ελληνικά Προξενεία! Ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού

Oλοκληρώθηκε η ιστορική πρώτη διαδικασία της ψηφοφορίας των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού. Περίπου 23.000 ομογενείς εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού και είχαν το δικαίωμα

Read More »