Eπίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό. «Ο πύραυλος θα μπορούσε να χτυπήσει την ελληνική αποστολή»

Από πυραυλικό χτύπημα κοντά στην ελληνική αποστολή σημαδεύτηκε η υψηλού συμβολισμού επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό και η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, που κράτησε 45 λεπτά, ακούστηκαν σειρήνες και υπήρξε ενημέρωση για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και ενεργοποίηση αεράμυνας της περιοχής. Δεν περασε ώρα και ακούστηκε έκρηξη σε απόσταση 200 μέτρων.

24 03 06 0076 DPC1210


Η απεσταλμένη του ERTNews Γεωργία Σκιτζή έζησε από πολύ κοντά το περιστατικό και περιγράφει την επίσκεψη του πρωθυπουργού ως ιδιαίτερα περιπετειώδη μια και η ρωσική πυραυλική επίθεση έγινε αισθητή στην ελληνική αυτοκινητοπομπή.

«Πραγματικά ήταν δύσκολες στιγμές» δήλωσε στις «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου η Γεωργία Σκιντζή.

Μιλώντας για τις στιγμές αγωνίας που πέρασαν, τις οποίες χαρακτήρισε «πρωτόγνωρες για τα δικά μας δεδομένα» η δημοσιογράφος τou ΕΡΤ.

24 03 06 0066 DPC1150

Μία αποστολή η οποία ξεκίνησε υπό άκρα μυστικότητα, όπως είπε. «Ουδείς γνώριζε την άφιξη τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα του πρωθυπουργού στην Οδησσό και βεβαίως υπήρξε απόλυτη μυστικότητα προκειμένου να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας» δήλωσε η απεσταλμένη του ΕΡΤNEWS στην Ουκρανία.

Περιγράφοντας το χρονικό της επεισοδιακής επίσκεψης τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η συνοδεία του κατευθύνθηκαν οδικώς από το Κισινάου της Μολδαβίας στην Οδησσό, σε μια διαδρομή που κράτησε τρεις ώρες. «Στα σύνορα ήμασταν κι εμείς με την Ασφάλεια και περιμέναμε τον πρωθυπουργό. Από εκεί συνέχισε η πομπή προκειμένου να μπει μέσα στο εσωτερικό της πόλης».

24 03 06 0024 DPD4416

Όπως είπε, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν το κτιριακό συγκρότημα που το περασμένο Σάββατο χτυπήθηκε με τον τραγικό απολογισμό των 12 νεκρών, οι εξελίξεις οδήγησαν στο να υπάρξει αλλαγή στο πρόγραμμα της επίσκεψης.

«Η πρώτη συνάντηση έγινε στο λιμάνι της Οδησσού. Εκεί υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας τον πρωθυπουργό στο λιμάνι» ανέφερε εξηγώντας ότι ελάχιστα μέλη της αντιπροσωπείας μπόρεσαν να πλησιάσουν στο σημείο.

«Προς το τέλος της ενημέρωσης ακούμε τη σειρήνα και ένα πάρα πολύ δυνατό κρότο πολύ δίπλα μας» γεγονός που όπως αποκάλυψε οδήγησε στην άμεση αποχώρηση και των δύο αποστολών από το σημείο. «Ηταν δυνατά και πολύ έντονα (σ.σ. τα χτυπήματα). Φύγαμε με τις πομπές των αυτοκινήτων, την ουκρανική και την ελληνική, και πήγαμε στο διοικητήριο της Οδησσού» εξιστόρησε η Γεωργία Σκιντζή.

24 03 06 0056 DPC0954

Ο λόγος, όπως είπε, ήταν εκεί βρίσκεται καταφύγιο και το κτήριο είναι από τα πιο ασφαλή της πόλης. Εκεί, όπως περιέγραψε έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ουκρανό πρόεδρο.
«Ο πύραυλος θα μπορούσε να χτυπήσει την ελληνική αποστολή»

Από την πλευρά του ο ανταποκριτής της EΡΤ στην Ουκρανία, Κώστας Ονισένκο, που βρισκόταν μαζί με τη δημοσιογραφική αποστολή δήλωσε ότι «ο πύραυλος αυτός θα μπορούσε να χτυπήσει την ελληνική αποστολή».

24 03 06 0018 DPC0459

«Τις τελευταίες μέρες η Οδησσός βομβαρδίζεται αλλά χθες ήταν η πρώτη φορά που έγινε χτύπημα κατά τη διάρκεια της μέρας» είπε και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τους Ουκρανούς πολύ πιθανόν ο στόχος να ήταν ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον κύριο Μητσοτάκη.

«Το συμπέρασμα είναι ότι είτε γνώριζαν, είτε δεν γνώριζαν, την ώρα που βρισκόταν εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μπορούσαν να αποκλείσουν ότι υπήρχε πιθανότητα αυτός ο πύραυλος να χτυπήσει την ελληνική αποστολή» σημείωσε. επισημαίνοντας ότι από το χτύπημα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

24 03 06 0010 DPC0397

«Οι Ουκρανοί επισήμαναν την ψυχραιμία του κ. Μητσοτάκη» είπε ο Έλληνας ανταποκριτής μεταφέροντας δηλώσεις Ουκρανών που εκθείαζαν την ψυχραιμία του Έλληνα πρωθυπουργού αντιπαραβάλλοντας την στάση του με το πώς αντέδρασαν άλλοι ξένοι ηγέτες όταν βρέθηκαν αντίστοιχες σε αντίστοιχες επικίνδυνες καταστάσεις στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Πηγή: Ertnews – Συνδέσεις | ΕΡΤ

Αίγυπτος- Κύπρος- Ελλάδα

Υφ. Εξωτερικών Α. Κατσανιώτης: Η Ελλάδα λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην Αν. Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της

Read More »

Ο σάλος γύρω από τις νέες ταυτότητες

Απετάξω τω Σατανά; Απεταξάμην! Κείμενο: Νίκολας Παγώνης.(“Έλληνας Ομογενής της Χρονιάς για το 2023», Συγγραφέας και επί πέντε θητείες πρώην προέδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ

Read More »

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 23RD ANNUAL CAPITAL LINK INVEST IN GREECE FORUM

Με κεντρικό θέμα “A New Era – A New Direction for Greece”, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική συμμετοχή το Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο23rd Annual Capital Link

Read More »