Το ΥΠΠΟΑ ανοίγει δρόμο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ

Η προοπτική συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Πανεπιστήμιο UConn του Κονέκτικατ ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στα τμήματα Τεχνολογίας και Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Στο Κέντρο Καινοτομίας του UConn, τη Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε ο Έλληνας διευθυντής του Πανεπιστημιακού Τεχνολογικού Πάρκου καθηγητής Μάνος Αναγνώστου, ο οποίος ξενάγησε την Υπουργό στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Η Λίνα Μενδώνη και ο Μάνος Αναγνώστου συζήτησαν τη δυνατότητα συνεργασίας για τη δημιουργία ψηφιακών αντιγράφων (digital twins) αρχαιολογικών χώρων με την τεχνολογία της τρισδιάστατης σάρωσης. Τα μοντέλα που θα προκύψουν από την ψηφιοποίηση, θα μπορούν να αξιοποιηθούν για ερευνητικούς και επιστημονικούς σκοπούς, τόσο από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, όσο και από τους ερευνητές του Κέντρου.

Από την ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου όπου βρίσκεται το υψηλής ακρίβειας μικροσκόπιο 1024x768 1
Από την ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου όπου βρίσκεται το υψηλής ακρίβειας μικροσκόπιο

Σκοπός του Κέντρου είναι η δημιουργία σχέσεων μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, των επιχειρήσεων της Πολιτείας του Κονέκτικατ και των κρατικών φορέων, για την έρευνα και τεχνολογική καινοτομία με στόχο την οικονομική ανάπτυξη. Περισσότερες από 1000 -κυρίως μικρές και μεσαίες- επιχειρήσεις έχουν ήδη συνεργαστεί με το Κέντρο. Μεταξύ των στόχων του είναι η προώθηση της πράσινης ενέργειας, ενώ μέχρι το 2030 προγραμματίζεται η λειτουργία του να έχει ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα.

Στο Κέντρο Καινοτομίας του UConn λειτουργεί επίσης ένα εξελιγμένο σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης και ένα από τα ακριβέστερα μικροσκόπια στον κόσμο, για την ανάλυση και την τεχνολογία υλικών και στοιχείων.

Στο campus του Πανεπιστημίου η Υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στο θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών, από τη Διευθύντρια καθηγήτρια Michelle Polgar.

Επίσκεψη στο θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών
Επίσκεψη στο θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών

Την Υπουργό συνόδευσαν η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Γενικός Πρόξενος στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο Πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία», ο καθηγητής Ηλίας Τομάζος και στελέχη της ελληνικής κοινότητας στο Κονέκτικατ.

Ουάσιγκτον. Συνόδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Κ. Μητσοτάκης: Ζήτησε επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό από τον Ερντογάν

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό τονίζοντας ότι 50 χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει διαιρεμένη.

Read More »