Το Βραβείο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Στυλιανό και την Αγγελική Ζερβούδη

Κάθε χρόνο, σε συνδυασμό με τη γιορτή των Αρχαγγέλων, το Σπίτι του Άγιου Μιχαήλ διοργανώνει το ετήσιο γκαλά της ονομαστικής του γιορτής. Έτσι, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου έλαβε χώρα στο the Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, η 64η επέτειός του, τιμώντας με το βραβείο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ τον Στυλιανό και την Αγγελική Ζερβούδη της Galaxy General Contracting Corporation.

Από το 1958 που άνοιξε τις πόρτες του, ο Οίκος συνεχίζει την ιερή αποστολή του να παρέχει στους ηλικιωμένους της κοινότητάς μας ένα σπίτι όπου μπορούν να ζήσουν τα “χρυσά τους χρόνια” με αγάπη, αξιοπρέπεια και ποιοτική φροντίδα σε ένα ελληνορθόδοξο περιβάλλον.

Η εκδήλωσε ξεκίνησε με μία δεξίωση κοκτέιλ και ακολούθησε ο χορός και το δείπνο. Σε χαιρετισμό του ο  Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, αφού εξέφρασε την χαρά του και τιε ευχαριστίες του για την παρουσία του στην εν λόγω εκδήλωση,  ανέφερε : «Περιμένω ότι κάθε άτομο εδώ σε αυτό το δωμάτιο απόψε έχει επισκεφτεί το σπίτι του Αγίου Μιχαήλ και έχει δει μόνος του την πραγματικά υπέροχη διακονία και το ζεστό, περιποιητικό περιβάλλον που παρέχει. Το Σπίτι του Αγίου Μιχαήλ εκπληρώνει την εντολή του Κυρίου μας με την πλήρη έννοια: «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου». Αναφερόμενος στα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, είπε : «Έχετε επιλεγεί για να λάβετε το διάσημο Βραβείο Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Σας εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και προσεύχομαι η τιμή του να περισσεύει όχι μόνο στη φήμη σας, αλλά και στην ωφέλεια και την αύξηση της Οικίας του Αγίου Μιχαήλ. Η αξιοσημείωτη επιχείρησή σας, η Galaxy General Contracting Corporation, έχει προσφέρει χώρους για ζωή και διαβίωση σε όλη τη διάρκεια της σαραντάχρονης ιστορίας σας. Είστε περήφανοι συντελεστές της Ομογένειας – ειδικά στην οικοδόμηση της Εκκλησίας των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Μπρονξ.»

Galaxy Contracting Corp

Η εταιρεία «Galaxy Contracting Corp» των Στυλιανού και Αγγελικής Ζερβούδη, παρά την επιχειρηματική της επιτυχία στον τομέα των κατασκευών στη Νέα Υόρκη, διατηρεί ένα οικογενειακό προφίλ. Με δύο κλάδους, την «Galaxy G.C. Group» και την «Galaxy General Contracting Corp.», αναλαμβάνει έργα δημόσια και ιδιωτικής προέλευσης. Η «Galaxy G.C. Group» έχει αποκτήσει φήμη ως αξιόπιστος εταίρος του Δήμου της Νέας Υόρκης στην κατασκευή προσιτών κατοικιών. Τα έργα τους συνέβαλαν στην αναβάθμιση πολλών περιοχών στο Μανχάταν, το Μπρονξ, το Κουίνς και το Μπρούκλιν, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής τους σε κτίρια του Μανχάταν. Η εταιρεία συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα ανοικοδόμησης μετά τον τυφώνα «Sandy», κερδίζοντας θέση ανάμεσα στις τρεις κύριες εργολαβικές εταιρείες.

Ο Στυλιανός και η Αγγελική Ζερβούδη έχουν επιβραβευτεί για τη γενναιόδωρη προσφορά τους στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ, στην ελληνική παιδεία και την Εκκλησία, αποτελώντας ευεργέτες πολλών ευαγών ιδρυμάτων της ομογένειας και της Χίου.

Το Σπίτι του Άγιου Μιχαήλ

Το νέο Κέντρο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ ολοκλήρωσε την τελική του μορφή και τώρα επιτρέπει σε επισκέπτες να αξιολογήσουν πλήρως το κτίριο και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα φιλοξενήσουν 150 τουλάχιστον Ελληνορθόδοξους ηλικιωμένους, παρέχοντας προηγμένη ιατρική περίθαλψη σε ποσοστό 250% περισσότερων ομογενών.

Οι νέες εγκαταστάσεις, που αποκτήθηκαν το 2014, δημιουργήθηκαν για έναν υπερσύγχρονο Οίκο Ευγηρίας και Κέντρο Αποκατάστασης, επιτρέποντας στους ομογενείς να μείνουν εκεί μέχρι το τέλος της ζωής τους. Αντίστοιχα, ο υφιστάμενος Οίκος Ευγηρίας προσφέρει φιλοξενία σε ηλικιωμένους που μπορούν να φροντίζονται μόνοι τους, αλλά για αποκατάσταση της υγείας τους, χρειάζεται να μεταφερθούν σε άλλες δομές.

Το συγκρότημα αποτελείται από τρία διώροφα κτίρια που είναι διασυνδεδεμένα. Το αριστερό κτίριο αναλαμβάνει ρόλο ανεξάρτητης κατοικίας, ενώ το κεντρικό διαθέτει διάφορες αίθουσες, όπως ο Ελληνορθόδοξος Ναός και η βιβλιοθήκη. Το δεξί κτίριο παρέχει χώρους υποβοηθούμενης κατοικίας, εστιάζοντας στη φροντίδα ηλικιωμένων με γεροντική άνοια και άλλες παθήσεις. Ο διευθυντής του Κέντρου Ευγηρίας, κ. Αντώνιος, εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους δωρητές του κέντρου, όπως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το ζεύγος Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη, για τη σημαντική οικονομική τους στήριξη.

401845613 18016989976908041 2939412640859220102 n 1