Στην Νέα Υόρκη η μεγάλη συναυλία με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ο Μάνος Χατζιδάκις αποφάσισε πως ήθελε να ζήσει στο εξωτερικό. Προορισμός η Νέα Υόρκη. Εκεί θα συναντηθεί με την αφρόκρεμα της μουσικής, θα γνωρίσει Έλληνες και Αμερικανούς καλλιτέχνες και θα γράψει κάποια από τα κορυφαία έργα του. Ο Μάνος Χατζιδάκις που γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 23 Οκτωβρίου 1925, για έξι χρόνια, απ’ το 1966 ώς το 1972, ζει στη Νέα Υόρκη μελετώντας, γνωρίζοντας νέους ορίζοντες, νέους ήχους και κόσμους. 

Με αφορμή το διαχρονικό έργο του Χατζιδάκι, Έλληνες Μουσικοί της Νέας Υόρκης που κάποιοι από αυτούς συνεργάστηκαν μαζί του, ετοίμασαν μια ξεχωριστή συναυλία με τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, τα οποία θα παρουσιάσουν στην Αίθουσα του Σταθάκειου Πολιτιστικού κέντρου το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 8 το βράδυ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον οργανισμό “Synthesis”. Το Hellenic DNA εύχεται στους αγαπημένους Έλληνες μουσικούς της διασποράς καλή επιτυχία.

synthesis

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας συνοδευόμενος από Ελλήνες προσκυνητές από τις Η.Π.Α

Το Σάββατο, 6η Μαΐου 2023, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Ελπιδοφόρο, ο οποίος ήταν επικεφαλής

Read More »