ΗΠΑ. Aεροπορικές εταιρείες καθυστέρησαν πάνω από 7.600 πτήσεις χθες, ενώ αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο αεροδρόμιο του Σικάγο

Χειμερινή καταιγίδα πλήττει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χθες, Παρασκευή, πάνω από 250.000 καταναλωτές στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν ενόψει σφοδρού ψύχους με χιονοπτώσεις που αναμένεται να καλύψουν την περιοχή από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Περίπου 151.203 σπίτια και επιχειρήσεις δεν έχουν ρεύμα στο Μίσιγκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του PowerOutage.US, ιστοτόπου που εντοπίζει, καταγράφει και συγκεντρώνει στοιχεία για διακοπές της ηλεκτροδότησης στις ΗΠΑ.

Στο Ουισκόνσιν, 102.692 καταναλωτές αντιμετώπιζαν διακοπή ρεύματος ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων και των χιονοπτώσεων, αεροπορικές εταιρείες καθυστέρησαν πάνω από 7.600 πτήσεις στις ΗΠΑ χθες, ενώ αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ο Χερ του Σικάγο.

Στην Αϊόβα, υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές ακύρωσαν συγκεντρώσεις τους τρεις ημέρες πριν από τις προκριματικές που θα διεξαχθούν στην πολιτεία, τις πρώτες που γίνονται σε αμερικανική πολιτεία για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες έφεραν στη μνήμη το κύμα ψύχους του Φεβρουαρίου του 2021 που είχε αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους στο Τέξας και άλλες κεντρικές πολιτείες χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση για μέρες και χειμερινή καταιγίδα τον Δεκέμβριο του 2022 –γνωστή ως Έλιοτ στην βιομηχανία ενέργειας– η οποία προκάλεσε σχεδόν την κατάρρευση των συστημάτων παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου σε τμήματα του ανατολικού τμήματος της χώρας.

Η χειμερινή αυτή καταιγίδα σημειώνεται ενόψει των όπως είναι πιθανόν πιο κρύων καιρικών συνθηκών που έχει αντιμετωπίσει η χώρα από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της οικονομικής εταιρείας LSEG.

Κεντρική Photo: AP /Carolyn Kaster

Πηγη: ERTnews

Η προσπάθεια ένωσης των Ελλήνων Φοιτητών με τον Επιχειρηματικό Κόσμο της Αμερικής

Τα προσδοκώμενα οφέλη από την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας -ΗΠΑ στον τομέα της εκπαίδευσης ανέπτυξε ο Φιοραβάντες Βασίλειος, φοιτητής οικονομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλώντας

Read More »

Εκλογές 2023: Photos από 10 Ελληνικά Προξενεία! Ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού

Oλοκληρώθηκε η ιστορική πρώτη διαδικασία της ψηφοφορίας των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού. Περίπου 23.000 ομογενείς εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού και είχαν το δικαίωμα

Read More »

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Κανένα σχολείο δεν θα ξανακλείσει, μόνο θα ανοίγουν καινούργια”

«Ήταν μια από τις δεσμεύσεις μου όταν ανέλαβα την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Κανένα Ελληνικό σχολείο δεν θα ξανακλείσει. Μόνο θα ανοίγουν και θα ξανανοίγουν καινούργια.  Η

Read More »