Ντόχα. Τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της καλλιτεχνικής κολύμβησης σημείωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη (Video)

Τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα σημείωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη σήμερα (3/2) στη Ντόχα. Η 30χρονη αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, συγκεντρώνοντας 272.9633 βαθμούς στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγινε η μοναδική ελληνίδα αθλήτρια που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα

Το “χρυσό” πρόγραμμα της Πλατανιώτη (video)

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη μάζεψε 272.9633 βαθμούς με το εκπληκτικό της πρόγραμμα στο τεχνικό σόλο και κατέκτησε την πρώτη θέση, κλείνοντας τον τελικό. Το “black raven” (σ.σ. μαύρο κοράκι) αποδείχθηκε… γούρικο, μιας και της χάρισε το κορυφαίο σκαλί του βάθρου στο Κατάρ.

Μάλιστα, ήταν το πρόγραμμα με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των αντιπάλων της. Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο, το οποίο μάλιστα είναι και χρυσό, που κατακτά Ελληνίδα αθλήτρια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.