Ο Έλληνας πατριάρχης της βιοτεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ελληνικό μυαλό πίσω από το νέο φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ. Ο Θεσσαλονικιός Στέλιος Παπαδόπουλος, απόφοιτος του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Biogen, της οποίας το φάρμακο Aducanumab εγκρίθηκε από τον FDA ως νέο φάρμακο για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ. Πρόκειται για το πρώτο φάρμακο εδώ και σχεδόν 20 χρόνια που λαμβάνει έγκριση. Ο Παπαδόπουλος ζει στο Great Neck στην Νέα Υόρκη και είναι πρώην τραπεζίτης επενδύσεων που ειδικεύεται στις εταιρείες βιοεπιστήμης.


The Greek godfather of biotechnology in the United States. The Greek mind behind the new treatment against Alzheimer’s. Stelios Papadopoulos from Thessaloniki, a graduate of the 5th Lyceum of Thessaloniki, is the Chairman of Biogen, whose product Aducanumab has been approved by the FDA as a treatment of Alzheimer’s disease. It is the first drug in almost 20 years to receive such approval. Papadopoulos lives in Great Neck, New York and is a former investment banker specializing in biotechnology companies.

ALSO WATCH

Κανείς απόδημος Έλληνας μετά την προκήρυξη των εκλογών, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τα χαρτιά του προκειμένου να ψηφίσει.

Σε αυτές τις εθνικές εκλογές, όταν πραγματοποιηθούν, θα μπορέσουν να ψηφίσουν για πρώτη φορά από τον τόπο διαμονής τους οι Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό. Μετά την

Read More »

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΒΑΚΟ

Θρίαμβος στη Νέα Υόρκη – Αναταράξεις στην Αθήνα για το Λεωνίδα Καβάκο Νέα Υόρκη. Κείμενο: Φώτιος Καλιαμπάκος. Ο κορυφαίος Έλληνας σολίστας αφού ολοκλήρωσε με θριαμβευτικό

Read More »