Το 1ο East Macedonia & Thrace Forum στην Αλεξανδρούπολη.

Το 1st East Macedonia & Thrace Forum το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ, θα διεξαχθεί την Τετάρτη & Πέμπτη, 22-23 Φεβρουαρίου 2023, στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki, στην Αλεξανδρούπολη με στόχο να αναδείξει, την ξεχωριστή γεωστρατηγική σημασία καθώς και να διερευνήσει τις προοπτικές μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης που διανοίγονται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε μια εποχή έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, η περιοχή συγκεντρώνει συγκριτικά γεωγραφικά, πληθυσμιακά, πολιτισμικά και οικονομικά πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν να καταστεί οικονομικός και ενεργειακός κόμβος αλλά και τόπος πολιτισμού και συνύπαρξης.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και διανοητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Ιδιαίτερη σημασία κατέχει η επιλογή της Αλεξανδρούπολης ως τόπου διεξαγωγής του Συνεδρίου, μιας πόλης που έχει τα εχέγγυα να καταστεί στο άμεσο μέλλον σημαντική πύλη εμπορίου και ενέργειας και πρότυπο αστικής ανάπτυξης.

Μεταξύ των έως τώρα επιβεβαιωμένων ομιλητών συγκαταλέγονται ο Yπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και οι Yφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης και Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι διαδικτυακές τοποθετήσεις του Γερουσιαστή και Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, κ. Bob Menendez, του Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακούς πόρους, κ. Geoffrey Pyatt καθώς και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), κ. Endy Zemenides.

Το πρώτο East Macedonia & Thrace Forum θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους οι ΑΕ Πρέσβεις στην Ελλάδα της Βουλγαρίας, Valentin Poryazov και της Ουκρανία, Sergii Shutenko.

Στο φόρουμ θα συμμετέχουν επίσης ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Ιωάννης Ξιφαράς.

Από την πλευρά της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα παρευρεθούν οι κ.κ.: Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, και ο  Ιωάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Olympia Forum, του μεγαλύτερου συνεδρίου περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα, και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια εξαγωγής των αρχών και της φιλοσοφίας του Olympia Forum σε μια συγκεκριμένη ελληνική Περιφέρεια.

αλεξανδρουπολη
Φωτογραφία αρχείου από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Σχεδόν το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάστηκε από την υπερθέρμανση του πλανήτη το καλοκαίρι

Σχεδόν το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάστηκε από υψηλές θερμοκρασίες το διάστημα Ιουνίου- Αυγούστου, λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε αργά

Read More »

Πάσχα 2023. Χριστός Ανέστη με υγεία και δύναμη σε εσάς και τις οικογένειές σας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Οικουμένης

«Ελληνίδες και Έλληνες του κόσμου, Αγαπητές Συμπατριώτισσες, Αγαπητοί Συμπατριώτες. Μήνυμα Υφυπουργού Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την εορτή του Πάσχα. Στο σημερινό

Read More »