Νέα Υόρκη. Το AHEPA Delphi Chapter # 25, συμπλήρωσε έναν αιώνα λειτουργίας και το γιόρτασε στο Harvard Club στο Μανχάτταν (Video)

Μία ημέρα γεμάτη συγκίνηση ήταν η προχθεσινή, καθώς το Σάββατο 11 Νοεμβρίου έλαβε χώρα η τιμητική εκδήλωση «The Centurion Legacy Ball» στο Harvard Club της Νέας Υόρκης, και συγκεκριμένα στο Μανχάταν, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να γιορτάσει τα εκατό χρόνια δράσης του Περιφερειακού Τμήματος #25 «Δελφοί» της AHEPA (AHEPA Delphi Chapter # 25. 

IMG 4630
Μέλη του AHEPA Delphi# 25 στην καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία από το Harvard Club της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία για το Hellenic DNA: Βαλάντης Σκουφρής.

Το εν λόγω Περιφερειακό τμήμα έχει έτος ιδρύσεως το 1923 και υπήρξε το πρώτο τμήμα στον οργανισμό AHEPA, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη ενός τεράστιου δικτύου αλληλεγγύης προς τον Ελληνισμό. Η τεράστια ιστορία και το κύρους του πρώτου αυτού Τμήματος διαφαίνεται και στη λίστα των πρώην και νυν μελών τους με αξιοσημείωτους τον αείμνηστο Φραγκλίνο Ρούσβελτ, Πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Nelson A. Rockfeller, τότε Κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το παλιότερο τμήμα του Οργανισμού με δυναμική παρουσία στην  προώθηση της Παιδείας και του Ελληνισμού, μέσα από τις πολλαπλές προσπάθειες στον χώρο της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής προσφοράς. 

AhepaGala 2023 002
Από αριστερά: O πρόεδρος του Delphi Chapter # 25 Δρ. Σωτήριος Στεργιόπουλος, το στέλεχος της ΑHEPA Delphi Chapter # 25, Γιώργος Μεϊντάσης και ο Πρώην πρόεδρος του Delphi Chapter # 25, Αργύρης Αργειτάκος. Φωτογραφία για το Hellenic DNA: Βαλάντης Σκουφρής.

Η εκδήλωση του περασμένου Σάββατου ήταν αφιερωμένη στην ανιδιοτελή προσφορά των πρωτεργατών του Τμήματος που έθεσαν τα θεμέλια των πολλών επιτυχιών του συγκεκριμένου παραρτήματός και ιδιαίτερα σε εκείνους από το πιο πρόσφατο παρελθόν που βοήθησαν να αναδειχθεί ο Οργανισμός στο προσκήνιο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το πλήθος των παρευρισκόμενων καλωσόρισε ο πρόεδρος του Delphi Chapter # 25 Δρ. Σωτήριος Στεργιόπουλος, ενώ ερμηνεύθηκαν ο εθνικός ύμνος της Αμερικής και της Ελλάδας από τον βαρύτονο Κώστα Τσουράκη, ο οποίος είναι και μέλος της AHEPA.

Επιπλέον, η ζωντανή μουσική που «έντυσε» την εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Ελληνίδα υψίφωνο Μαρία Κάλλας, αποτίνοντας έναν φόρο τιμής για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Δείτε το βίντεο του Hellenic DNA από το Harvard Club της Νέας Υόρκης.

Ο Π. Χρυσόστομος Πάνος μαζί με τον ιερατικό προϊστάμενο του Καθεδρικού Ι.Ν. Αγίας Τριάδος διετέλεσαν τη δέηση. Ο Π. Χρυσόστομος Πάνος ήταν αυτός που εκπροσώπησε τον Αρχιεπισκόπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές και τα συγχαρητήρια του για τις δράσεις και το σπουδαίο έργο του Τμήματος Delphi Chapter # 25.

AhepaGala 2023 012
Από αριστερά: Δρ Μαρίνος Πετράτος, πρόεδρος της Επιτροπής Υποθέσεων Βετεράνων, Λου Κάτσος, πρόεδρός και ιδρυτή της EMBCA, πρώην κυβερνήτης της 6ης περιφέρειας της ΑHEPA, Αργύρης Αργειτάκος, Πρώην πρόεδρος του Delphi Chapter # 25 και Κρις Καραθανάσης, επίσης πρώην πρόεδρος του Delphi Chapter # 25. Φωτογραφία για το Hellenic DNA: Βαλάντης Σκουφρής.

Τιμές έλαβαν και μέλη που υπηρέτησαν ή υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις Αμερικής και Ελλάδας.

Στην ομιλία του ο  Δρ Μαρίνος Πετράτος, πρόεδρος της Επιτροπής Υποθέσεων Βετεράνων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην πρόεδρος του Delphi Chapter, μίλησε για την Ημέρα των Βετεράνων. Συγχαρητήριες ευχές για το Delphi Chapter # 25, έδωσαν ακόμη σε ομιλίες τους, ο Πέτρος Ραγκούσης, κυβερνήτης της Περιφέρειας #6 της AHEPA, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος καθώς και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς, οποίος παρουσίασε μια διακήρυξη για την μνημειώδη αυτή εκδήλωση.

Το σπουδαίο αυτό βράδυ για τον οργανισμό της AHEPA, τίμησε και η φιλέλληνας ομοσπονδιακή βουλευτής, Carolyn Malone που εκπροσωπεί την 12η Περιφέρεια του Κογκρέσου της Νέας Υόρκης.

AhepaGala 2023 016
Το εντυπωσιακό Harvard Club της Νέας Υόρκης όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα εκατό χρόνια δράσης του AHEPA Delphi Chapter # 25. Φωτογραφία για το Hellenic DNA: Βαλάντης Σκουφρής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των καθαρών εσόδων από την συγκεκριμένη εκδήλωση στο Μανχάτταν, διατέθηκε υπέρ του “ARISTEiA” (Ινστιτούτο για την Προώθηση της Έρευνας και της Εκπαίδευσης στις Τέχνες, τις Επιστήμες και την Τεχνολογία).

AhepaGala 2023 019
Δεκάδες φίλοι της οργάνωσης έδωσαν το «παρών» στην δεξίωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του AHEPA Delphi Chapter # 25. Φωτογραφία για το Hellenic DNA: Βαλάντης Σκουφρής

Η AHEPA είναι μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες, και ανεξάρτητες (μη πολιτικοποιημένες – ακομμάτιστες) οργανώσεις, αφοσιωμένη στο να προάγει Ελληνικά θέματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με περισσότερα από 40000 μέλη στην οικογένεια της, η AHEPA έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές που αφορούν ιατρικές έρευνες, αρωγή – βοήθεια εύρεση εργασίας στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών.

AhepaGala 2023 018
Το Banner που αντικατοπτρίζει τον οργανισμό και το περιφερειακό Τμήμα AHEPA Delphi Chapter # 25. Φωτογραφία για το Hellenic DNA: Βαλάντης Σκουφρής

Φωτορεπορτάζ: Βαλάντης Σκουφρής

Κείμενο: Δέσποινα Φρονιμοπούλου

Νέα Υόρκη. Μαγνήτης η Ελλάδα για τον luxury προορισμό. Κορυφαία εκδήλωση προώθησης του Ελληνικού τουρισμού από την Tourism Media & Events

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν οι αμερικανοί στον ελληνικό τουρισμό πολυτελείας. Το παραπάνω συμπέρασμα κατέδειξε η  κορυφαία εκδήλωση προώθησης του Ελληνικού luxury Τουρισμού στις ΗΠΑ, που διοργάνωσε

Read More »

Μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας του Delaware στην εορταστική εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία

Κατά την εορταστική εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία, η Πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, επισκέφθηκε το Delaware και μίλησε στην Πολιτειακή Γερουσία και

Read More »