Άνοιξε ηλεκτρονική πλατφόρμα για την Επιστολική Ψήφο

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την Επιστολική Ψήφο, άνοιξε!

Από σήμερα, όσες και όσοι είστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είτε ζείτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, και επιθυμείτε να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 μέσω επιστολικής ψήφου, μπορείτε να συνδεθείτε στο epistoliki.ypes.gov.gr και να εγγραφείτε για να παραλάβετε τον φάκελο της επιστολικής ψήφου.

Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας epistoliki.ypes.gov.gr σηματοδοτεί την καθιέρωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της επιστολικής ψήφου ως μέσου διευκόλυνσης της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων για τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό άνοιγμα προς τον απανταχού ελληνισμό με την κατάργηση όλων των πρακτικών εμποδίων στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών, όπου και αν βρίσκονται.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είτε ζουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, μπορούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, στις 9 Ιουνίου.


Συνδεθείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://epistoliki.ypes.gov.gr και εγγραφείτε μέχρι τiς 29 Απριλίου για να παραλάβετε τον φάκελο της Επιστολικής Ψήφου:


-μέσω taxisnet (εφόσον διαθέτετε διαπιστευτήρια εισόδου),

-υποβάλλοντας, συνδυαστικά, τα στοιχεία του ελληνικού διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας σας.

-υποβάλλοντας, συνδυαστικά, τα στοιχεία του ελληνικού διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίου σας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες που κατοικούν ή διαμένουν στο εξωτερικό μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς ευρωεκλογές αποκλειστικά μέσω επιστολικής ψήφου. Δεν θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό.

Οι Προξενικές Αρχές της Ελλάδας θα βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου που θα χρειασθεί συνδρομή για το θέμα της Επιστολικής Ψήφου.

Η αποστολή των φακέλων από το Υπουργείο Εσωτερικών θα γίνει τον Μάιο μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο.

Μπορείτε να εγγραφείτε για να ψηφίσετε με επιστολική ψήφο μέχρι την 29η Απριλίου 2024.

Εποστολικη ψηφος 1