Μενέντεζ: «Απαιτώ από τον Ερντογάν να σταματήσει τις υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα»

Την αντίδραση του Αμερικανού γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ, προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Όπως υπογράμμισε σε έντονο τόνο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, «Απαιτώ από τον Ερντογάν να σταματήσει όλες τις υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα», ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι μέσω της ιδιότητάς του δεν πρόκειται να εγκρίνει καμία πώληση των F-16 για την Τουρκία μέχρι να σταματήσει την ειθετική ρητορική της έναντι της Αθήνας.

Κλείνοντας, ο γερουσιαστής σχολίασε με νόημα ότι πρόκειται για μια χώρα του ΝΑΤΟ η οποία επιχειρεί να στοχοποιήσει την Ελλάδα, και το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν όταν το περασμένο καλοκαίρι, μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας πετούσαν επάνω από τα ελληνικά νησιά.

image2
photos: Hellenic DNA

Αξίζει να αναφερθεί ότι νωρίτερα , ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε αναφερθεί μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στην απειλούμενη πυραυλική επίθεση του Ερντογάν στην Αθήνα και τους δεσμούς του Τούρκου προέδρου με τον Πούτιν, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως μη αποδεκτή πρακτική.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ενέργειες του Ερντογάν. Οσοι πιστεύουν ότι απλως πουλά νταηλίκι , ας δούνε ότι τα ίδια έλεγαν και για τον Πούτιν και  τώρα έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη», σημείωσε ο ίδιος λίγο αργότερα.

image3
photos: Hellenic DNA

Η Τουρκία να λογοδοτήσει για την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει παράλληλα, η τοποθέτηση του Ρ. Μενέντεζ περί παραβίαση του Διεθνούς ΔΙκαίου από πλευράς της Τουρκίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής: «Πριν από λίγες ημέρες, μπροστά από ένα δημαρχείο στην βόρεια Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν απείλησε με πυραυλική επίθεση την Αθήνα. “Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας”, είπε.

“Λένε ότι ο πύραυλος Typhoon θα χτυπήσει την Αθήνα”. Ενώ αργότερα απευθύνθηκε ευθέως στον ελληνικό λαό και είπε: “Θα συμβεί αυτό… εκτός αν ηρεμήσετε”. Μιλάμε για ένα μέλος του ΝΑΤΟ που απειλεί ευθέως να στοχεύσει την Αθήνα, μια πόλη τριών εκατομμυρίων αμάχων. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη μια σκόπιμη επίθεση εναντίον αμάχων είναι έγκλημα πολέμου. Και έτσι, κύριε πρόεδρε, έρχομαι σήμερα στο βήμα της Γερουσίας για να καταδικάσω τις πρόσφατες ενέργειες του Τούρκου προέδρου, οι οποίες όχι μόνο είναι ανησυχητικές αλλά και εντελώς απαράδεκτες».

SKY express. Οι προοπτικές του φετινού καλοκαιριού. Το αύριο των αερομεταφορών της χώρας Ελλάδος

Με μία ξεχωριστή εκδήλωση  η SKY express και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχτηκαν τους συνεργάτες τους σηματοδοτώντας την αρχή της νέας τουριστικής περιόδου.

Read More »