Τζο Μπάιντεν: Μόνο ο Θεός μπορεί να με βγάλει από την κούρσα, μπορώ να κερδίσω τον Τραμπ

Έδωσε ο Μπάιντεν την κρίσιμη, κατά πολλούς συνέντευξη στο ABC, επιμένοντας πως «Κανείς δεν είναι ικανότερος (από εμένα)», παρά τις εκκλήσεις να αποχωρήσει από την κούρσα μετά την πανωλεθρία του στο debate με τον Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε βέβαια για πολλοστή φορά ότι η εμφάνισή του στην προ ημερών τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν κάτω των προσδοκιών, υπογραμμίζοντας όμως ότι ήταν μια κακή παρένθεση.

«Ήμουν εξουθενωμένος», είπε ο Μπάιντεν στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο μετά την ακραία και ασύνδετη παρουσία του στο debate την περασμένη εβδομάδα.

Ο Eλληνικής καταγωγής δημοσιογράφος έθεσε επίσης το ζήτημα του γνωστικού τεστ που έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη ο Ντόναλντ Τραμπ, ρωτώντας τον πρόεδρο Μπάιντεν εάν θα ήταν έτοιμος να υποβληθεί σε τέτοιου είδους αξιολόγηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε πως η άσκηση των καθηκόντων του ισοδυναμεί με γνωστικό τεστ στο οποίο υποβάλλεται καθημερινά.

«Θα είναι μια μάχη στήθος με στήθος»


Επί 22 λεπτά υπερασπίστηκε με πείσμα την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, αμφισβητώντας τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ και εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως πρόκειται για αμφίρροπη κούρσα, «στήθος με στήθος».

Ο Τζορτζ Στεφανόπολος ρώτησε επίμονα τον πρόεδρο Μπάιντεν για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα, για να λάβει την ακόλουθη απάντηση: «Εάν ο Παντοδύναμος Θεός ερχόταν και μου έλεγε “ Τζο, βγες από την κούρσα”, θα το έκανα. Αλλά ο Παντοδύναμος Θεός δεν θα έρθει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ