Βοστώνη. Αδελφοποίηση Καλαμάτας και Lowell.

H συμφωνία αδερφοποίησης των πόλεων της Καλαμάτας και του Lowell είναι μία απτή επιβεβαίωση των στενών ανθρώπινων δεσμών μεταξύ της διασποράς μας στη Νέα Αγγλία και των τόπων καταγωγής των Ελληνοαμερικανών στην Ελλάδα.

Στο Δημαρχείο του Lowell, την Πέμπτη οι Δήμαρχοι κ.Chau και κ.Βασιλόπουλος υπέγραψαν σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία ομογενών και αξιωματούχων, τη συμφωνία αδερφοποίησης των πόλεών τους, στην προώθηση της οποίας συνέβαλε καθοριστικά η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Ο Γενικός Πρόξενος κ. Ευθυμίου, τόνισε, κατά την εκδήλωση στο κατάμεστο από ομογενείς Δημαρχείο του Lowell, ότι η συμφωνία αδερφοποίησης θα ανοίξει νέους δρόμους συνεργασίας, τουρισμού, πολιτιστικών και εμπορικών συναλλαγών, ιδιαίτερα μετά την έναρξη στις 27 Μαΐου της νέας απευθείας πτήσης Βοστώνης-Αθήνας.


Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος και η αντιπροσωπεία του επισκέφτηκαν, χθες, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, όπου ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους προώθησης της εξωστρέφειας της Καλαμάτας, η οποία από χθες εντάχθηκε επίσημα στο δίκτυο των 100 κλιματικά ουδέτερων ευρωπαϊκών πόλεων.

279454413 304630028489560 5182326226647189714 n orig

Economist 2023 στο πανέμορφο Καβούρι στην Αθήνα. Sustainability Summit for SE Europe and the Mediterranean. Σ. Μουρελάτος. “Zero Drop”

Στις πρωτοβουλίες της Coca-Cola στην Ελλάδα για την εξοικονόμηση νερού αναφέρθηκε ο Σταύρος Μουρελάτος, γενικός διευθυντής της Coca-Cola Company σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, συμμετέχοντας

Read More »