Νέα Υόρκη. Capital Link. 25η Συνάντηση Κορυφής για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις

Σε μια εξαιρετικά θετική για την Ελλάδα περίοδο διοργανώνεται από την Capital Link στη Νέα Υόρκη η ετήσια Συνάντηση Κορυφής για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις με τη συμμετοχή Κορυφαίων Αμερικανών και Διεθνών Επενδυτών, Διεθνών & Ελληνικών Επιχειρήσεων, Διεθνών & Ελληνικών Τραπεζών & Οργανισμων, Ανώτερων Κυβερνητικων Στελεχών  (4 Ελλήνων Υπουργών, 2 Αμερικανών Υπουργών ) και 24 Εισηγμένων Εταιριών, σε συνεργασία με το «New York Stock Exchange», το «Athens Exchange Group (ATHEX Group)» και μεγάλες διεθνείς Τράπεζες & Οργανισμούς. Και φέτος, η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.

Capital Link 11
Tο ετήσιο Συνέδριο «Capital Link Invest in Greece Forum» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023 στο «Metropolitan Club» της Νέας Υόρκης. Photo: Hellenic DNA (2022)

Παράλληλα με μεγάλη υπερηφάνεια και συγκίνηση, η Capital Link φέτος γιορτάζει ένα ορόσημο: την 25η επέτειο διοργάνωσης αυτου του μακροβιότερου επενδυτικού Συνεδρίου για την Ελλάδα που πραγματοποιείται στο εξωτερικό. Με τίτλο “Accelerating Investments for Sustainable Growth” το ετήσιο Συνέδριο «Capital Link Invest in Greece Forum» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023 στο «Metropolitan Club» της Νέας Υόρκης. Το Συνέδριο υποστηρίζουν κορυφαίοι χορηγοί, ενώ η «Goldman Sachs» και η «TEN Ltd (Tsakos Energy Navigation)» συμμετέχουν ως Κύριοι Χορηγοί. 

Αυτή η διεθνής συνάντηση κορυφής για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα. Μέσα από την πορεία των 25 συναπτών ετών που διοργανώνεται, έχει επιδοθεί σε συστηματική προσπάθεια προβολής της Ελλάδος στο διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό. 

Το φετινό Φόρουμ είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η Ελλάδα προαναγγέλλει μια νέα εποχή επενδύσεων και επιχειρηματικότητας. Οι ευνοϊκές πολιτικές εξελίξεις, η ισχυρή οικονομική δυναμική και οι ελκυστικές αποτιμήσεις ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική αγορά. Παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις, η χώρα συνεχίζει το ταξίδι της προς τον εκσυγχρονισμό και τη σταθερότητα, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ξένες επενδύσεις. Θετικοί καταλύτες, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, οι αυξημένες ιδιωτικές επενδύσεις και τα δυνατά σημεία συγκεκριμένων τομέων όπως ο τουρισμός και η ενέργεια, διασφαλίζουν ότι η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη για ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Η ανάκαμψη που έχει επιτύχει η χώρα είναι αξιοσημείωτη εν όψει και της ανάκτησης της επενδυτικής της βαθμίδας. Έχει ήδη προσελκύσει μια σημαντική ροή αμερικανικών και διεθνών επενδύσεων, μια τάση που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω δεδομένης της πολιτικής σταθερότητας της χώρας, της αναπτυσσόμενης οικονομίας και της στρατηγικής γεωπολιτικής της θέσης. Το Συνέδριο θα παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του οικονομικού και επενδυτικού τοπίου της χώρας, τονίζοντας τη στρατηγική της θέση, τις φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές και τους τομείς που είναι ανοιχτοί για επενδύσεις. 

Το Συνέδριο θα ανοίξει, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθυνθεί στους επενδυτές μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Συμμετέχουν οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νικόλαος Παπαθανάσης.  

Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι:  κ. Ορέστης Καβαλάκης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Δημήτριος Τσάκωνας , Γενικός Διευθυντής – Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κ. Μιχάλης Αργυρού, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), κ. Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, τ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Νικόλαος Θωμόπουλος, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α΄, Eπικεφαλής Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Νέας Υόρκης.

Την Αμερικάνικη Κυβέρνηση (US Department of State)  εκπροσωπούν οι Υπουργοί  : Mr. Geoffrey R. Pyatt, Assistant Secretary, Bureau of Energy Resources, and Mr. Joshua Huck, Deputy Assistant Secretary of State for Southern Europe and the Caucasus.

Την European Central Bank θα εκπροσωπήσει η Κυρία Elizabeth McCaul, Member of the Supervisory Board. 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα εκπροσωπήσει ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος, CEO – Athens Exchange Group,  και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η κυρία Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το Συνέδριο στηρίζουν με τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι από: τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες:  1) τις 4 συστημικές τράπεζες, Alpha Bank – Eurobank – Εθνική – Πειραιώς, 2) την Attica Bank και την Hellenic Development Bank,  και από: τις σημαντικότερες Global Investment Banks • Barclays • BNP Paribas • Goldman Sachs International • Morgan Stanley • Nomura • AXIA Ventures Group Ltd.  

Ομιλητές θα είναι σε ειδικό πάνελ ο John Paulson και εκπρόσωποι των : BC Partners – Brookstreet Equity Partners • CVC • Hotel Investment Partners (HIP)  • RWE Energy Transition Investments • Thrivest Holding.

24 Εισηγμένες Εταιρίες θα έχουν σειρά συναντήσεων με πληθώρα ξένων επενδυτών  : Athens Exchange Group  – Aegean Airlines – Alpha Bank – Athens Water Supply & Sewage Company SA (EYDAP) -Attica Bank – AUTO HELLAS – AVAX Group – Cosmos Health, Inc. (NASDAQ: COSM) – Dimand S.A. – ELLAKTOR S.A. – Eurobank – GEK Terna Group – HELLENiQ ENERGY Holdings – Intrakat S.A. – LAMDA Development – MOTOR OIL Group  – MYTILINEOS  – National Bank of Greece  – Opap – OTE Group of Companies – Piraeus Bank – PRODEA Investments – Public Power Corporation – PPC – Trastor REIC.

Στο επίσημο μεσημεριανό γεύμα κεντρική ομιλία κάνει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και η Κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, Regional General Manager Southeast Europe – Google. Εισαγωγικές ομιλίες κάνουν οι κ. John Tuttle, Vice Chairman – NYSE; President – NYSE Institute, και ο Dr. Nikolas P. Tsakos, Founder & CEO – TEN Ltd.

Το Συνέδριο θα κλείσει τις εργασίες του με επίσημο δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου θα απονεμηθεί το “2023 Capital Link Hellenic Leadership Award” στον κ. Νίκο Σταθόπουλο, Chairman of Europe & Member of the Management Committee – BC Partners, ως αναγνώριση της ουσιαστικής και μακροχρόνιας δέσμευσης και συνεισφοράς του στην Ελλάδα μέσα από τις επενδύσεις που υλοποιεί η εταιρεία του όλα αυτά τα χρόνια. Εισαγωγικά σχόλια θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης. H Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ, Κυρία Αικατερίνη Νασίκα, και ο κ. Joshua Huck, Deputy Assistant Secretary of State for Southern Europe and the Caucasus – U.S. Department of State, θα πραγματοποιήσoυν τις Κύριες Ομιλίες. Master of Ceremonies του Επίσημου Δείπνου θα είναι η Κυρία Nicole Petallides, Host – Schwab Network ; Former Anchor – FOX Business Network.

Στο πλαίσιο του “25ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum”, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link θα διοργανώσουν ειδική εκδήλωση με τίτλο «GREEK AMERICAN ISSUER DAY» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ελληνοαμερικανικές και Ελληνικών συμφερόντων εταιρίες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα χτυπήσουν το “Closing Bell – καμπανάκι του κλεισίματος των εργασιών” της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου 2023, του NYSE-New York Stock Exchange.

Overview: https://forums.capitallink.com/greece/2023/

Agenda: https://forums.capitallink.com/greece/2023/agenda.html

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ:

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ: New York Stock Exchange – NYSE & Athens Exchange Group (ATHEX Group)

ΥΠΟ THN ΑΙΓΙΔΑ: του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη

Capital Link 12 1 edited
Νικόλας Μπορνόζης και Ολγα Μπορνόζη. Photos: Hellenic DNA (2022)

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CAPITAL LINK 

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τομέα των χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και των επιχειρήσεων με στρατηγική εστίαση στους τομείς της ναυτιλίας, των εμπορευμάτων και της ενέργειας, των MLP, των Closed_End Funds καθώς και των ETF.
Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange και συνεργάζεται στενά με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το NASDAQ και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και με σημαντικούς διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς του κλάδου, εστιάζοντας στους κύριους τομείς της δραστηριότητος της.

Επιπλέον η Capital Link διοργανώνει ετησίως μία σειρά 18 Συνεδρίων, webinars, και podcasts τα οποία επικεντρώνονται στον ναυτιλιακό τομέα, σε 10 χώρες στις ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία,  στα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως όπως: Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Όσλο, Αμβούργο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Τόκυο, και Χόνγκ Κόνγκ και όλα φημίζονται διότι παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πληροφοριακού περιεχομένου, ευκαιριών μάρκετινγκ και δικτύωσης. Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange.

Εκτός από τα συνέδρια, η Capital Link διοργανώνει Webinars με έμφαση σε επενδυτικές στρατηγικές, σε διάφορους τομείς και  κρίσιμα θέματα ενδιαφέροντος για την επενδυτική κοινότητα και εταιρικές παρουσιάσεις. Η παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ της Capital Link

Η εορτή των Θεοφανείων στην Φλόριντα

Στη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων χοροστάτησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου

Read More »