Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου παρέθεσε δείπνο στον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρόεδρος της Κύπρου επισκέφτηκε την ομογένεια της Βρετανίας, επαίνεσε την ομογένεια για το διαφωτιστικό της έργο και τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

xristod
Νίκος Χριστοδουλίδης. Πρόεδρος της Κύπρου

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι πάντα με αισθήματα ιδιαίτερης συγκίνησης και χαράς που βρίσκομαι και πάλι εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Λονδίνο. Κάθε επίσκεψη μου εδώ φέρνει ξανά στο μνήμη πάρα πολλές εμπειρίες και πρόσωπα.

Είναι εδώ που, πριν αρκετά χρόνια, περίπου 21, έκανα τα πρώτα μου βήματα ως διπλωμάτης.

Η Ύπατη Αρμοστεία μας στο Λονδίνο ήταν το πρώτο μου διπλωματικό πόστο και είχα τη μεγάλη τιμή και ευλογία να υπηρετήσω ως ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήταν τιμή, ευλογία, αλλά και μεγάλο προνόμιο να μου ανατεθεί αυτή η θέση, γιατί ανάμεσα σε πολλά άλλα μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω τα μέλη της Κυπριακής Παροικίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μέσω της ιδιότητας του Γενικού Πρόξενου συμμετείχα μαζί σας σε πολλές εκδηλώσεις. Περάσαμε μαζί χαρούμενες στιγμές, θλιβερές στιγμές, μοιραστήκαμε προσωπικές χαρές και λύπες, και είχα το προνόμιο και την ικανοποίηση, να βοηθήσω και να στηρίξω, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου στο να αντιμετωπιστούν προβλήματα που είχατε.

Πάνω από όλα, όμως, από την πρώτη γνωριμία με τα μέλη της Κυπριακής Παροικίας, γνώρισα και έζησα τη μεγάλη και ανιδιοτελή αγάπη και την έγνοια όλων σας για την πατρίδα μας, για την Κύπρο μας και το ενδιαφέρον σας για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας.

Στο δείπνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε η σύζυγος του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτας, ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στη Βρετανία κ. Ανδρέας Κακουρής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βρετανία, στελέχη της ομογένειας και μεγάλος αριθμός ομογενών.

Το βίντεο από την σημαντική εκδήλωση είναι απο το Hellenic TV

Η προσπάθεια ένωσης των Ελλήνων Φοιτητών με τον Επιχειρηματικό Κόσμο της Αμερικής

Τα προσδοκώμενα οφέλη από την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας -ΗΠΑ στον τομέα της εκπαίδευσης ανέπτυξε ο Φιοραβάντες Βασίλειος, φοιτητής οικονομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλώντας

Read More »