Clear Reverse: Τέλος στην αναμονή στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων.

Μια καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος ρεκόρ είναι ήδη πραγματικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ουρές στους ελέγχους ασφαλείας των αεροδρομίων αυξάνονται, όπως και το άγχος των ταξιδιωτών.


Για να ανακουφίσει την κατάσταση, η εταιρία Clear, η οποία είχε εισάγει το πρόγραμμα Clear Plus, με το οποίο επέτρεπε τη χρήση βιομετρικών στοιχείων με σκοπό την ταχύτερη διέλευση των ταξιδιωτών από τα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων, επέκτεινε το πρόγραμμά της με την εισαγωγή μιας νέας υπηρεσίας. Η νέα Clear Reverse δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να επιλέξουν την ώρα που επιθυμούν να περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου προκειμένου να εξασφαλίσουν έγκαιρα και άνετα την σίγουρη είσοδό τους στην πύλη, χωρίς να επιβαρυνθούν με επιπλέον άγχος κατά την οργάνωση της πτήσης τους.

Σε αντίθεση με το Clear Plus και το TSA PreCheck, το Clear Reserve είναι διαθέσιμο χωρίς κανένα κόστος και δεν περιλαμβάνει δακτυλικά αποτυπώματα, σαρώσεις ματιών, ελέγχους ιστορικού ή συνεντεύξεις.

imrs
Travelers pass through a TSA security checkpoint during a winter storm at Denver International Airport. Clear checkpoints can be seen at the entrance of the busy security lines. (Michael Ciaglo/Getty Images)

Λίγες ημέρες ή εβδομάδες πριν από το ταξίδι τους, οι ταξιδιώτες μπορούν να μεταβούν στον ιστότοπο ή την εφαρμογή της Clear και να επιλέξουν το αεροδρόμιο αναχώρησης, την πτήση και την ώρα που επιθυμούν να περάσουν από ton έλεγχο της ασφάλειας.

Οι χρονοθυρίδες των ελέγχων χωρίζονται σε 15 λεπτά και περιορίζονται για μέγιστο αριθμό ατόμων (συνήθως μέχρι 10) για να αποφευχθεί η συμφόρηση. Ένα άτομο μπορεί να κάνει κράτηση χρονοθυρίδας για όλους τους συνταξιδιώτες του. Στους επιβάτες παρέχεται περίοδος χάριτος 20 επιπλέον λεπτών, σε περίπτωση που καθυστερήσουν.

Στο αεροδρόμιο, ένας “πρεσβευτής” στην λωρίδα “Reserve” θα σαρώσει τον σχετικό κωδικό QR και θα συνοδεύσει τους ταξιδιώτες στο μπροστινό μέρος μιας τυπικής λωρίδας TSA (Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών), όπου θα παρουσιάσουν την ταυτότητά τους. Συγκριτικά, τα μέλη του Clear Plus που πληρώνουν 189 $ το χρόνο παραλείπουν αυτό το βήμα.

imrs2
A Reserve powered by Clear line at JFK Airport in New York. (Clear)

Ενώ η υπηρεσία επιτρέπει στους ταξιδιώτες να μεταβούν στο μπροστινό μέρος της γραμμής αναμονής, δεν μπορούν να παρακάμψουν τα τυπικά πρωτόκολλα ελέγχου TSA, ακόμα κι αν έχουν PreCheck. Οι χρήστες της Clear Reserve πρέπει να αφαιρούν τα παπούτσια, τα παλτό, τα ηλεκτρονικά είδη και τα υγρά κατάλληλου μεγέθους που κουβαλούν, ανάλογα με την τεχνολογία στο σημείο ελέγχου.

Το πρόγραμμα έκανε το ντεμπούτο του στο αεροδρόμιο του Σιάτλ-Τακόμα και του Ορλάντο πριν από δύο χρόνια και χρησιμοποιείται σε οκτώ αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέντε στον Καναδά και πέντε στην Ευρώπη, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως θα γίνουν κι άλλες προσθήκες οι οποίες δεν μπορούν ακόμη να ανακοινωθούν. Η χρήση της εφαρμογής, για την ώρα διατίθεται στα παρακάτω αεροδρόμια: Amsterdam (AMS), Berlin (BER Runway), Calgary (YYC), Denver (DEN), Edmonton (YEG), Frankfurt (FRA), Hannover (HAJ), Los Angeles (LAX Fast Lane), Minneapolis (MSP), Montreal (YUL), New York (JFK), Newark (EWR), Orlando (MCO), Phoenix (PHX), Rome (FCO), Seattle (SEA Spot Saver), Toronto (YYZ), Vancouver (YVR).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Clear Reverse πατώντας εδώ.

Phoenix. Arizona. 46 th Annual Greek Orthodox Folk Dance

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στο Phoenix της Αριζόνα στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Χορωδιακής Μουσικής «FDF». Πρόκειται για την μεγαλύτερη συνάθροιση Ελληνορθοδόξων νέων στις ΗΠΑ και

Read More »