ΕΟΤ: Συμφωνία με την Mastercard για συμμετοχή της Ελλάδας στο Tourism Innovation Hub

Με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου προς όφελος όλων των εμπλεκομένων στην τουριστική βιομηχανία.


Με σκοπό να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού εμβαθύνει περαιτέρω την συνεργασία με την Mastercard κάνοντας περαιτέρω βήματα ρος την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την συμβολή του τουρισμού στην κοινωνική συνοχή.

H Mastercard δημιούργησε το Tourism Innovation Hub, ένα διεθνές Κέντρο Καινοτομίας για τον Τουρισμό, με έδρα τη Μαδρίτη. Μόλις κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από όλον τον κόσμο, όπως της Ισπανίας, της Κροατίας, της Κόστα Ρίκα και άλλων, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία αλλά και τα data insights της ίδιας της Mastercard , με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου προς όφελος όλων των εμπλεκομένων στην τουριστική βιομηχανία.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης ανέφερε: «Με την υπογραφή της συμφωνίας για τη συμμετοχή του ΕΟΤ στο Tourism Innovation Hub της Mastercard, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της καινοτομίας της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού. Μπαίνοντας σε αυτό το δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί παγκόσμιοι προορισμοί, αποκτούμε ένα ισχυρό πλεονέκτημα στο διεθνές περιβάλλον προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων στην τουριστική βιομηχανία, γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Mastercard και τα στελέχη της για την εμπιστοσύνη!»

Την συμμετοχή στο Mastercard Tourism Innovation Hub υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και η Senior Vice President, Public Sector APEMEA, Solveig Hatton.

Σε δήλωσή της η η Senior Vice President, Public Sector APEMEA, Solveig Hatton ανέφερε: «Στην Mastercard πιστεύουμε ότι η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, είναι απαραίτητη για την προώθηση της καινοτομίας.

Είναι μεγάλη μας χαρά που υποδεχόμαστε τον ΕΟΤ σαν μέλος του Tourism Innovation Hub και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογική μας υπεροχή και τα data insights που διαθέτει η Mastercard, για να υποστηρίξουμε το έργο του ΕΟΤ, με σκοπό την διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου και συμπεριληπτικού τουριστικού κλάδου».

Big in Japan. Αθήνα και Τόκιο αναβαθμίζουν σημαντικά τις στρατηγικές τους σχέσεις

Στην Ιαπωνία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, μέλη της κυβέρνησης και είκοσι επιχειρηματίες. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις συναντήσεις του με μέλη της ιαπωνικής

Read More »