Επιστολική Ψήφος για τις Ευρωεκλογές (Ρούμπη Γεωργακοπούλου, Παραπολιτικά)

Η Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου, Τομεάρχης Επικοινωνιακής Στρατηγικής Νέας Δημοκρατίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, ενημερώνει για την Επιστολική Ψήφο στις Ευρωεκλογές.

Με το νομοσχέδιο που εισάγεται προς ψήφιση, η Επιστολική Ψήφος θα υιοθετηθεί για Πρώτη φορά για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Επιτέλους η Ελλάδα υιοθετεί την Επιστολική Ψήφο όπως τόσες χώρες στον κόσμο. 

Ακόμα και η Λιθουανία την έχει υιοθετήσει χρόνια πριν! Απέκτησα το δικαίωμα ψήφου στις βρετανικές εκλογές και είδα πόσο απλή και πολιτισμένη είναι η διαδικασία. Με την Επιστολική Ψήφο θα μπορούμε πλέον να ψηφίσουμε όλοι όσοι έχουμε γραφτεί στην πλατφόρμα από το σημείο που εμείς θα ορίσουμε. Το σπίτι μας, το γραφείο μας ή από οπουδήποτε θέλουμε. Και βέβαια με την Επιστολική ψηφίζουμε είτε βρισκόμαστε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. 

Με τις Ευρωεκλογές «εγκαινιάζεται» η Επιστολική Ψήφος. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές γιατί η διευρυμένη συμμετοχή μας μέσω αυτής της διαδικασίας, θα σηματοδοτήσει την «έγκριση» του κόσμου ότι επιλέγει αυτό τον τρόπο ψηφοφορίας. Μακάρι στο μέλλον αυτή η διαδικασία να υιοθετηθεί και στις  βουλευτικές εκλογές. Πρέπει σαν κοινωνία να προχωράμε μπροστά.

Η Ομογένεια είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη που επιτέλους η Κυβέρνηση, από το 2019 μέχρι σήμερα, έχει αποδείξει ότι εμάς, που είμαστε μακριά από την Πατρίδα, μας σκέφτεται και μας κάνει τη ζωή εύκολη. Με την Επιστολική Ψήφο πλέον ψηφίζουμε από το εξωτερικό χωρίς έξοδα και ταλαιπωρία -και λόγω της ευκολίας που παρέχει η διαδικασία- δεν χάνονται ψήφοι. Η Επιστολική Ψήφος είναι κατά τη γνώμη μου η επιτομή της Δημοκρατίας και όλοι μας πρέπει να τη στηρίξουμε! 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Παραπολιτικά (20.01.2024)

Γεωργακοπούλου
Ρούμπη Γεωργακοπούλου, Founder & CEO / Tite Strategy UK,
Τομεάρχης Επικοινωνιακής Στρατηγικής Νέας Δημοκρατίας UK