Πάσχα στην Κέρκυρα. Πλατεία Λιστόν. Η βροχή δεν επέτρεψε να γίνει η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Η πόλη της Κέρκυρας είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός. Είναι το νησί με τις 18 φιλαρμονικές και το πιο διάσημο Πάσχα της Ελλάδας.

Στο νησί των Φαιάκων λοιπόν, οι Κερκυραίοι έχουν σε ξεχωριστό μέρος της καρδιάς τους τον Άγιο Σπυρίδωνα. Είναι ο Θαυματουργός Πολιούχος τους. Είναι ο Προστάτης τους. Όλοι οι Κερκυραίοι τρέφουν απέραντη αγάπη για τον άγιο και τον μνημονεύουν καθημερινά.

Η μεγαλύτερη λιτανεία τόσο σε διάρκεια όσο και σε διαδρομή, στην οποία φέτος θα συμμετείχαν 16 Φιλαρμονικές του νησιού θα γίνονταν την Κυριακή των Βαίων λίγο μετα τις 11.00 π.μ.

Δυστυχώς όμως για τους χιλίαδες Κερκυραίους αλλά και για τους χιλιάδες τουρίστες, που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης και γύρω απο την Πλατεία Λιστόν, η βροχή δεν επέτρεψε να γίνει η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος κι έτσι η περιφορά έγινε εντός του ιερού ναού παρουσία πλήθος πιστών.

Νέα Υόρκη: «Νέα κανονικότητα» οι καταρρακτώδεις βροχές – Διατηρείται για ακόμη 4 ημέρες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε ισχύ για ακόμη 4 ημέρες πρόκειται να παραμείνει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε η κυβερνήτης της Πολιτείας Κάθι Χόκουλ, με φόντο

Read More »