Πάσχα στην Κέρκυρα. Πλατεία Λιστόν. Η βροχή δεν επέτρεψε να γίνει η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Η πόλη της Κέρκυρας είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός. Είναι το νησί με τις 18 φιλαρμονικές και το πιο διάσημο Πάσχα της Ελλάδας.

Στο νησί των Φαιάκων λοιπόν, οι Κερκυραίοι έχουν σε ξεχωριστό μέρος της καρδιάς τους τον Άγιο Σπυρίδωνα. Είναι ο Θαυματουργός Πολιούχος τους. Είναι ο Προστάτης τους. Όλοι οι Κερκυραίοι τρέφουν απέραντη αγάπη για τον άγιο και τον μνημονεύουν καθημερινά.

Η μεγαλύτερη λιτανεία τόσο σε διάρκεια όσο και σε διαδρομή, στην οποία φέτος θα συμμετείχαν 16 Φιλαρμονικές του νησιού θα γίνονταν την Κυριακή των Βαίων λίγο μετα τις 11.00 π.μ.

Δυστυχώς όμως για τους χιλίαδες Κερκυραίους αλλά και για τους χιλιάδες τουρίστες, που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης και γύρω απο την Πλατεία Λιστόν, η βροχή δεν επέτρεψε να γίνει η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος κι έτσι η περιφορά έγινε εντός του ιερού ναού παρουσία πλήθος πιστών.

Ομογενείς Βουλευτές της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. επισκέπτονται την Κύπρο. (Video) 

Κύπρος. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχτηκε χθες Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στο Προεδρικό Μέγαρο.  Το Κυπριακό, θέματα

Read More »

Νέος υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού o Γιώργος Κώτσηρας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, θα έχει το χαρτοφυλάκιο της Δημόσιας Διπλωματίας και του Απόδημου Ελληνισμού. Είναι διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Read More »