Πάσχα στην Κέρκυρα. Πλατεία Λιστόν. Η βροχή δεν επέτρεψε να γίνει η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Η πόλη της Κέρκυρας είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός. Είναι το νησί με τις 18 φιλαρμονικές και το πιο διάσημο Πάσχα της Ελλάδας.

Στο νησί των Φαιάκων λοιπόν, οι Κερκυραίοι έχουν σε ξεχωριστό μέρος της καρδιάς τους τον Άγιο Σπυρίδωνα. Είναι ο Θαυματουργός Πολιούχος τους. Είναι ο Προστάτης τους. Όλοι οι Κερκυραίοι τρέφουν απέραντη αγάπη για τον άγιο και τον μνημονεύουν καθημερινά.

Η μεγαλύτερη λιτανεία τόσο σε διάρκεια όσο και σε διαδρομή, στην οποία φέτος θα συμμετείχαν 16 Φιλαρμονικές του νησιού θα γίνονταν την Κυριακή των Βαίων λίγο μετα τις 11.00 π.μ.

Δυστυχώς όμως για τους χιλίαδες Κερκυραίους αλλά και για τους χιλιάδες τουρίστες, που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης και γύρω απο την Πλατεία Λιστόν, η βροχή δεν επέτρεψε να γίνει η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος κι έτσι η περιφορά έγινε εντός του ιερού ναού παρουσία πλήθος πιστών.

“Η Ελλάδα είναι η οικονομία με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη” Philipp Hildebrand, Αντιπρόεδρος της BlackRock

Κατά τη δεύτερη μέρα παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία. Ο Κυρίάκος Μητσοτάκης εστίασε τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε

Read More »

«Χρυσή» στον ακοντισμό η Ελίνα Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Πορτογαλία

Την πρώτη θέση και το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο κατάφερε να κατακτήσει στον ακοντισμό στα 63,65 μέτρα η Ελίνα Τζένκο στο Ευρωπαικό Κύπελλο ρίψεων το Σάββατο (12/3) στη Λεϊρία της Πορτογαλίας.

Read More »