Ετήσιο Δείπνο του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο ξενοδοχείο Midtown Hilton, στο Μανχάταν

Παρουσία πλήθους Αρχόντων, ιεραρχών αλλά και επιφανών μελών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, οι Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, βράβευσαν με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον γιο του τέως Βασιλιά της Ελλάδας Παύλο.

Ο γιος του τέως Βασιλιά της Ελλάδας Παύλος, αντιπρόεδρος του Prince’s Trust International παρέλαβε το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας 2023 εκ μέρους του «Πριγκιπικού Ταμείου» («Prince’s Trust») με πρόεδρο και ιδρυτή τον Βασιλιά Κάρολο Γ’. 

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Prince’s Trust, Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, δεν μπορεσε να παραστεί στην εκδήλωση και δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Διάδοχος Παύλος, Αντιπρόεδρος του Prince’s Trust International, συμφώνησε να παραλάβει το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας”. Ο Will Straw, Διευθύνων Σύμβουλος του Prince’s Trust International.

Ο Διάδοχος Παύλος αποτελεί σημαντική πηγή δύναμης και καθοδήγησης για το Prince’s Trust International από την ίδρυσή του το 2015. Ήταν ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του φιλανθρωπικού ιδρύματος, καθοδηγώντας τη στρατηγική του κατεύθυνση κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του.

395261009 749730983668789 2490876992635934936 n
Ο γιος του τέως Βασιλιά της Ελλάδας Παύλος, αντιπρόεδρος του Prince’s Trust International παρέλαβε το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας 2023 εκ μέρους του Prince’s Trust. Στη φωτογραφία από αριστερά: Μαρί Σαντάλ, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο γιος του τέως Βασιλιά της Ελλάδας Παύλος και Αντώνης Λαριγγάκης. Photo: J. Mindala

Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας θεσπίστηκε το 1986 από το Εθνικό Συμβούλιο του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική.

Το βραβείο καθιερώθηκε το 1986 με σκοπό να τιμήσει οργανισμούς ή μεμονωμένα άτομα που δραστηριοποιούνται για την προάσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαιώματος θρησκευτικής ελευθερίας όλων των ανθρώπων.

Το Βραβείο πήρε το όνομά του από έναν από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς ηγέτες του 20ου αιώνα, τον αείμνηστο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα. Το Βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στο ετήσιο συμπόσιο του Τάγματος σε ένα πρόσωπο ή έναν οργανισμό που έχει με συνέπεια υποδείξει με τη δράση, το σκοπό και την αφοσίωσή του, το ενδιαφέρον για τα βασικά δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία όλων των ανθρώπων.

Στο παρελθόν, το βραβείο έχει απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, στο ΙΣΝ, τον Joe Biden, τον Αρχιεπίσκοπο Desmond Tutu, τον Elie Wiesel και την εκπομπή του CBS News 60 Minutes.

394372130 639999994976331 7142212141710400784 n
Στο ξενοδοχείο Midtown Hilton, στο Μανχάταν, η Πρόεδρος των “DOP” Μαριάνθη Τριπέδη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Σάββας Τσίβικος.

Photos: B. Mossaidis

Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η Ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζουν πρόγραμμα πρωτοβουλιών για την προώθηση της Ρόδου στο εξωτερικό

Σημαντικές οι ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ ο οποίος αναλαμβάνει ήδη πρωτοβουλίες για την προστασία και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας

Read More »

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ  ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το νέο προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο προεδρείο

Read More »