Οι Financial Times για την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα και την πιθανότητα διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών

Οι Financial Times στην σύνοψη ειδήσεων (Newsletter) με γενικό τίτλο EU considers impact of sanctions crackdown on China relations αναφέρεται και στην προεκλογική περίοδο της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια των FT Eleni Varvitsioti, εννέα ημέρες απομένουν μέχρι τις ελληνικές εθνικές εκλογές και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα σαφές προβάδισμα του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος Σύριζα.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει νέα κυβέρνηση σύντομα, τονίζει η ανταποκρίτρια. Η ψηφοφορία της Ελλάδας στις 21 Μαΐου θα διεξαχθεί με το σύστημα της απλής  αναλογικής. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο κόμμα χρειάζεται τουλάχιστον το 45 % των ψήφων. Διαφορετικά, διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και προηγείται, απέχει πολύ από αυτό το ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό με άλλο κόμμα.

Ο προφανής εταίρος είναι το κεντροαριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ, που δυστυχώς, βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των ελληνικών υποκλοπών. Η  Ελληνική  Υπηρεσία  Πληροφοριών (ΕΥΠ), που ήταν υπό τον έλεγχο του κ. Μητσοτάκη, επιχείρησε να υποκλέψει  το τηλέφωνο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην τηλεοπτική αναμέτρηση αυτή την εβδομάδα, το χάσμα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φάνηκε να διευρύνεται. Δημοσίως, ο κ. Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να φέρει τα δύο κόμματα πιο κοντά, παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι δεν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθείται ο Ανδρουλάκης.

Ο Ανδρουλάκης απάντησε, λέγοντας ότι όποιος βρισκόταν πίσω από τις επιχειρήσεις παρακολούθησης θα έπρεπε να φυλακιστεί, απομακρύνοντας ουσιαστικά την προοπτική μιας κυβέρνησης συνασπισμού. Οπότε αναμένεται δεύτερος γύρος εκλογών στις αρχές Ιουλίου.

Καθώς ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει στον δεύτερο γύρο, δίνοντας μπόνους στο μεγαλύτερο κόμμα, η ΝΔ είναι πιο πιθανό να κερδίσει σε αυτές τις εκλογές, καταλήγει η ανταπόκριση.

ΙΝΔΙΑ. Καλκούτα. Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη μέση εκπαίδευση.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας τουΥπουργείου Εξωτερικών προωθεί τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στηνπεριοχή της Καλκούτας στην Ινδία. Κατόπιν παρέμβασης του Γενικού

Read More »